Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας μετά την επίσημη ίδρυση των μουσικών της συνόλων το 2012 (Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών-Μαντολινάτα-Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής), στα πλαίσια των εορτασμών για την 150η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864-2Ο14), παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την «Επτανησιακή Συμφωνική Μαντολινάτα».

Η μεγάλη συναυλία «Από τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου – Bel Canto d’ Amore» παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton, τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, στις 20.30.

Η δημιουργία της νέας ορχήστρας αποτελεί μια ιστορική δικαίωση για την προσφορά της επτανησιακής μουσικής σχολής στον ελληνικό πολιτισμό. Μετά από 150 χρόνια από την ένωση, οι επτανήσιοι αποκτούν επιτέλους δικά τους μουσικά σύνολα, τα οποία θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επτανησιακά άσματα όπως τα: Η Σερενάτα Ξηρέλλη, Η Ψαρόβαρκα, Ο Νυχτωμπάτης, Είσαι το λιμάνι μου, Ουράνιο Πλάσμα, η Πεσσαδιάνα, Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα κ.ά, ιταλικές καντσονέτες, tangos, beguine, boleros, musicals και διάσημες μελωδίες από όλο τον κόσμο όπως: O Sole mio, Granada, Amigos Para Siampre, Conte Partirο, Summertime, Besame mucho, συνθέτουν μια εικόνα μαγευτική που θα μας ταξιδέψει ονειρικά «Απ’ τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου».

Την πρεμιέρα της νέας ορχήστρας θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους: η μοναδική Χορωδία Κερκύρας, η Χορωδία της Ε.Ε.Ε. και διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια την προσπάθεια αυτή.

Εμπνευστής και δημιουργός της Συμφωνικής Μαντολινάτας και των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ε.Ε είναι ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις των έργων.

Εισιτήρια προπωλούνται στα www.abcd.gr, www.viva.gr, 210 8840600 και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.