Οι διεθνώς διακεκριμένοι μουσικοί Θεόδωρος Κερκέζος (σαξόφωνο) και Χρίστος Παπαγεωργίου (πιάνο), συναντώνται σε μία μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα παρουσιάσουν έργα των Μπαχ, Πιατσόλα, Μιγιώ, Ντεμπυσί, Γκέρσουιν, Ιντουράλδε, Λεγκράν, Μορικόνε, Μένκεν, Θεοδωράκη, Χατζηδάκι κ.ά.

Ο Θεόδωρος Κερκέζος εξελέγη το 2012 παμψηφεί επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών της Ρωσίας έχοντας στο ενεργητικό του διακρίσεις όπως το Supersonic Award και Gramophone CD of the Month. Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, γνωστός επίσης από τη ραδιοτηλεοπτική του εκπομπή «Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη» (ΕΤ1 ΕΡΑ3), θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το πιανιστικό έργο του «Στυλιστικές παραλλαγές πάνω ‘Στο περιγιάλι το κρυφό’ του Μίκη Θεοδωράκη» που έχει αποσπάσει διθυραμβικές από όλο τον κόσμο. Στο έργο αυτό οι μεγάλοι συνθέτες της ιστορίας συνομιλούν με τον Μίκη θεοδωράκη και παραλλάσουν το γνωστό θέμα στο δικό τους στυλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα για κλασσικό σαξόφωνο μερικά εκ των οποίων έχουν γραφτεί ειδικά και αφιερωθεί στον Θεόδωρο Κερκέζο, έναν εκ των πλέον διακεκριμένων κλασικών σολίστ σαξοφώνου παγκοσμίως.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ.

«Ο διαχρονικός ήχος του σαξόφωνου»
Θεόδωρος Κερκέζος, σαξόφωνο
Χρίστος Παπαγεωργίου, πιάνο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
18 Νοεμβρίου στις 20:30