«Ατέλειωτο χαντάκι» είναι η βραβευμένη στα Γκόγια ισπανική ταινία του 2019 που εξασφάλισε το Netflix και είναι διαθέσιμη για streaming από 28 Φεβρουαρίου.

Φοβούμενος τα αντίποινα, ένας Δημοκρατικός του Ισπανικού Εμφυλίου κρύβεται στο σπίτι του για περισσότερο από 3 δεκαετίες, με τη βοήθεια της γυναίκας του.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του τρόμου που εγκαθίδρυσε το καθεστώς του Φράνκο.

Το φιλμ, που απέσπασε Γκόγια Α’ Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Ήχου, ανακαλεί τις μαύρες μνήμες του εμφυλίου και της δικτατορίας κατόπιν, όταν πολλοί ισπανοί αντιστασιακοί αναγκάστηκαν να ζήσουν στα σκοτάδια και το περιθώριο περιμένοντας να περάσει η λαίλαπα του φασιστικού καθεστώτος.

Πώς να περιμένουν πως αυτή η λαίλαπα θα κρατούσε για 4 δεκαετίες!

Τα αντίποινα του Φράνκο στους εχθρούς του καθεστώτος ήταν εξάλλου υπαρκτά και αν ήθελες τη ζωή και την αξιοπρέπειά σου, δεν έπρεπε να επανεμφανιστείς στη δημόσια σφαίρα.

Η ταινία μάς παρουσιάζει χωρίς αναισθητικό τις βαρβαρότητες του εμφυλίου πολέμου και την εξίσου τρομακτική κληρονομιά του στην κοινωνία. Έχει επιμείνει μάλιστα στην ιστορική καταγραφή και την εξαντλητική λεπτομέρεια στην ιστορική αλήθεια, κάτι που επαίνεσαν όλοι οι κριτικοί.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι εξαιρετικοί Αντόνιο ντε λα Τόρε και Μπελέν Κουέστα να ενσαρκώνουν ένα δράμα δωματίου με πολλούς και διάφορους αποδέκτες…