«Puerta 7» τη λένε και είναι μια σειρά κομμένη και ραμμένη για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς. Και του σασπένς, αναμφίβολα.

Η σειρά από την Αργεντινή έρχεται για να μας διηγηθεί τις περιπέτειες μιας αποφασισμένης γυναίκας που προσπαθεί να απαλλάξει μια ομάδα ποδοσφαίρου τόσο από το οργανωμένο έγκλημα όσο και τη διαφθορά που καραδοκεί στο πιο φανατικό κοινό της.

Το ποδοσφαιρικό θρίλερ του Μάρτιν Ζίμερμαν του «Narcos» με την Ντολόρες Φόνζι στον πρωταγωνιστικό μάς βάζει στον ύποπτο κόσμο των barras bravas, των σκληροπυρηνικών οργανωμένων του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Είναι αργεντίνικη εξάλλου η σειρά και οι Αργεντίνοι ξέρουν αν μη τι άλλο από ποδόσφαιρο. Αλλά και από χουλιγκανισμό.

Η σειρά μάς βυθίζει στα άδυτα των οπαδικών συνδέσμων για να μιλήσει για όλα τα κακώς κείμενα που άπτονται του ποδοσφαίρου, όπως η βία και το έγκλημα που καραδοκεί στο περιθώριό του. Και κάποιες φορές ακόμα και στην καρδιά του.

Οι διαβόητοι barras bravas είναι ένα πλέγμα οπαδισμού, πολιτικής και οργανωμένου εγκλήματος, ένα σκοτεινό κοινωνικό φαινόμενο που έχει τις ρίζες του στη φτώχεια.

Σε αυτό θέλει να βάλει τέλος η Diana (Ντολόρες Φόνζι), όσο ένας νεαρός εντάσσεται στις τάξεις τους για να βγάλει τη φαμίλια του από την ανέχεια.

Γυρισμένη εξολοκλήρου στο Μπουένος Άιρες, είναι μια πρόταση που δεύτερή της δεν θα βρεις στο Netflix…