Κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Ταινία- Δράμα στην 77η απονομή τελετών, το «1917» είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.

Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του «Skyfall», Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκινάει σήμερα.

1917

Πολεμικό δράμα, θρίλερ, 119′

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες

Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ ΜακΚέι, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντιμπούρκ, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Η Κατάρα (The Grudge)

Θρίλερ, 94′

Σκηνοθεσία: Nicolas Pesce

Πρωταγωνιστούν: Andrea Riseborough, Demian Bichir, John Cho, Jaki Weaver

Μια εκδικητική, πεθαμένη ψυχή, ένα φάντασμα που βρίσκει καταφύγιο σε ένα καταραμένο σπίτι δημιουργεί μια τρομακτική αλυσίδα θανάτου σε όποιον προσπαθήσει να μπει μέσα, να κατοικήσει και να αναζητήσει την προέλευση του Κακού.

Ένα Ψηλό Κορίτσι (Beanpole)

Δράμα εποχής, 130′

Σκηνοθεσία: Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Πρωταγωνιστούν: Βικτώρια Μιροσιντσέκο, Βασίλισα Περελιγκίνα

Λένινγκραντ, 1945. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Ουπς! Ο Νώε έφυγε…

Animation, 87′

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Με τις φωνές των: Θάνου Λέκκα, Νίκη Γρανά, Κατερίνας Γκίργκις, Κώστα Αποστολίδη

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη, ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται!

Corpus Christi

119′

Σκηνοθεσία: Γιαν Κομασά

Πρωταγωνιστούν: Μπάρτος Μπιελένια, Ελάιζα Ράισεμπελ, Αλεξάνδρα Κονιέτσνα, Τόμας Ζίεντεκ, Λέσεκ Λιχότα, Λούκας Σίμλατ

Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου.

Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία.

Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.