Καλή Χρονιά! Το ξεκίνημα του 2020 περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου χρόνου, που δεν θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι σας.

Οι πάντα εμπνευσμένοι La Petite Marguerite γοητεύουν μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο, ενώ την ίδια μέρα το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει την τέταρτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η Κυριακή προσφέρεται για μια επίσκεψη στο πάντα ενδιαφέρον Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ την ίδια μέρα διοργανώνεται και ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

«Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη» – Διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με αφορμή ένα βιβλίο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει το Σάββατο 4 Ιανουαρίου (ώρες 10:00-11:30), την τέταρτη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη». Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της πόλης.

Σημείο συνάντησης το κεντρικό κτήριο του Ιδρύματος, στην Πλάκα (Αγγ. Γέροντα 6). Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Bubble Parade στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Οι La Petite Marguerite καταφθάνουν στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 12:00 για να μας παρασύρουν σε μια μεγάλη, συμμετοχική παρέλαση με αμέτρητες σαπουνόφουσκες!

Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε έναν κοινό τόπο φαντασίας, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και μοιράζονται στιγμές ανεμελιάς, μαγείας και χαράς.

Κυριακή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Κρύβει έναν ολόκληρο θησαυρό αυτό το εκπληκτικό αν και κάπως υποτιμημένο μουσείο της Αθήνας. Η επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από Νοέμβριο έως και Μάρτιο, είναι δωρεάν. Μην χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στη συναρπαστική συλλογή του και να απολαύσετε, μεταξύ πολλών άλλων εξαιρετικών εκθεμάτων, το μπρούντζινο άλογο με τον μικρό αναβάτη του αλλά και το επιβλητικό χάλκινο άγαλμα που απεικονίζει τον Δία ή τον Ποσειδώνα.

Ξενάγηση στη Μόνιμη Έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ξενάγηση που γίνεται στη Μόνιμη Έκθεση του ΕΙΜ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από επιμελητή του Μουσείου. Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, απαιτείται προηγούμενη δήλωση συμμετοχής.