Τέσσερα από τα λαμπρότερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής του flamenco έρχονται στο Θέατρο Badminton και φέρνουν το duende, το πνεύμα του αληθινού flamenco.

Όλη η φλόγα και η έκσταση της Ανδαλουσίας, σ’ ένα εκθαμβωτικό gala που ξυπνά την ουσία του τραγουδιού και του χορού flamenco: το πάθος.

Το Gala Flamenca σφραγίζει με την παρουσία του ο χορευτής Antonio Canales, ο μεγαλύτερος σταρ του flamenco σήμερα, μια πληθωρική προσωπικότητα που εδώ και τριάντα χρόνια έχει ταυτίσει το όνομά του με τον χορό της Ανδαλουσίας.

Δίπλα του λάμπουν τρεις σπουδαίοι χορευτές της νέας γενιάς: η Karime Amaya, ο Carlos Rodríguez και ο Jesús Carmona. Οι τρεις τους, άξιοι συνεχιστές της παράδοσης, ερμηνεύουν φλογισμένα κλασικά κομμάτια, αλλά και ανατρεπτικές μοντέρνες χορογραφίες που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον του flamenco.

Το Gala Flamenca διευθύνει ο πρωτοπόρος σκηνοθέτης Angel Rojas, ιδρυτής του Nuevo Ballet Español (1995), που συνδύασε το flamenco με το σύγχρονο χορό κι έδωσε νέα ώθηση σε μια τέχνη με ιστορία αιώνων.

Ο Rojas διευθύνει, δεν σκηνοθετεί με την τυπική έννοια: γιατί στην καρδιά του flamenco βρίσκεται πάντα ο αυτοσχεδιασμός, η έξαψη της στιγμής και -πάνω απ’ όλα- το προσωπικό, μοναδικό ταμπεραμέντο κάθε χορευτή. Εκτός από τους 4 σολίστ στο Gala Flamenca συμμετέχουν και δέκα διακεκριμένοι χορευτές μουσικοί και τραγουδιστές.

Antonio Canales: ο σούπερσταρ του flamenco

Ο Antonio Canales είναι κάτι περισσότερο από μια διεθνής διασημότητα του flamenco: είναι ο σημαντικότερος χορευτής flamenco των τελευταίων δεκαετιών.

Karime Amaya, Carlos Rodríguez και Jesús Carmona: το παρόν και το μέλλον

Πλάι στον Canales, τρία νέα μεγάλα αστέρια εκπροσωπούν ό,τι πιο φρέσκο και τολμηρό διαθέτει σήμερα η παγκόσμια σκηνή του flamenco.

Όλο το flamenco σε μια παράσταση

Το Gala Flamenca είναι μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες του flamenco σε μια πλούσια γκάμα από ανεπανάληπτες χορογραφίες. Το θέαμα περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια που καλύπτουν όλα τα είδη, τα θέματα, αλλά και τα έντονα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν το baile flamenco.

Info

Στις 5 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Badminton, ζήστε όλο το flamenco σε μια παράσταση!

ANTONIO CANALES GALA FLAMENCA
ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Α ΖΩΝΗ: 48€ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ: 24€
Β ΖΩΝΗ: 38€ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ: 19€
Γ ΖΩΝΗ: 28€ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ: 14€
Δ ΖΩΝΗ: 18€ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ: 9€