Ο ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, έχει περάσει με επιτυχία, όπως δείχνουν τα πράγματα, και στο χώρο της σκηνοθεσίας.

Η μικρού μήκους ταινία του «Μικρός Βασιλιάς» που έχει διακριθεί και βραβευτεί διεθνώς, προβάλλεται για περιορισμένο αριθμό προβολών, στο Ίδρυμα Κακογιάννης.

Η ταινία μικρού μήκους «Μικρός Βασιλιάς» έχει αποσπάσει μέχρι τώρα 11 διεθνείς διακρίσεις και συμμετείχε σε 24 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική.

Πρωταγωνιστεί ο Άρης, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, πετυχημένος, θα έλεγε κανείς.

Έχει δουλειά, «εικόνα», αµάξι, οικογένεια. Όταν ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, μουδιάζει και ακινητοποιείται στη αρχή, αρκούμενος στο να ακούει τα ηχογραφημένα πειστήρια της απιστίας.

Όμως, μια κουβέντα της γυναίκας του, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Ο ορμητικός θυμός του, τον κατακυριεύει και φέρνει την καταστροφή της μέχρι τώρα ζωής του, αλλά θα είναι και η αρχή μιας πολύ διαφορετικής.

Στην ταινία, εκτός από τον Σωκράτη Αλαφούζο, συμμετέχουν γνωστοί και καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί: Ακύλας Καραζήσης, Βύρων Κολάσης,
Άριελ Κωνσταντινίδη, Υρώ Λούπη, Χάρης Μαυρουδής, Άννα Μιχαήλου,
Βάνα Πεφάνη,
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 20 και 27 Μαΐου και τη Δευτέρα 10 και 17 Ιουνίου.