Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες η δωρεάν είσοδος για το κοινό σε πληθώρα δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων, καθώς και ο αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Δωρεάν ξεναγήσεις στα σημαντικότερα κτίρια της πόλης

Το 6ο OPEN HOUSE Athens επιστρέφει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου 2019 με πολλές παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα.

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Στη φετινή διοργάνωση συνολικά 100 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό, ενώ  500 εθελοντές πραγματοποιούν τις ξεναγήσεις.

Αρχιτεκτονικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο

Το πρωί του Σαββάτου (06/04) στις 10.00 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της θεματικής δράσης «Αρχιτεκτονικές Ματιές στην Πόλη» που διοργανώνεται με αφορμή την διοργάνωση «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων.

Την διαδρομή παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, ενώ έχει ως σκοπό της την γνωριμία με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ου αιώνα. Αφετηρία το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ, επί της Αγγέλου Γέροντα 6, στην Πλάκα. *Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο 210 3256924.

Παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο στις γειτονιές της Αττικής

Η πρωτοποριακή δράση του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), με τίτλο «Θέατρο Express» συνεχίζεται και επεκτείνεται.

Το θέατρο ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους προσκαλέσει στον κόσμο του θεάτρου και να τους μυήσει στη μαγεία του. Αυτό το Σάββατο (06/04) στις 20.30 στο Κερατσίνι (μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας) παρουσιάζει το έργο «Ιστορίες καθ’ οδόν» σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη, εμπνευσμένη και ευχάριστη παράσταση που συνδυάζει τη γλυκιά μνήμη με την ορμή του αύριο με αφορμή αφηγήσεις, διηγήσεις αλλά και ευθυμογραφήματα του Βασίλη Αττικού.

Ανοιξιάτικος καθαρισμός Δάσος Συγγρού

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» και το Let’s do it Greece 2019, συμμετέχουν μαζί με την Εθελοντική Πρωτοβουλία Δάσους Συγγρού, στον καθαρισμό του Κτήματος Συγγρού στο Μαρούσι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις 10.00.

Καλούν, λοιπόν, μικρούς και μεγάλους εθελοντές για να μαζέψουνε παρέα τα σκουπίδια και να κλαδέψουνε τα ξερά κλαριά των δέντρων που κάνουν δύσκολο το έργο της καλοκαιρινής πυροφύλαξης! Πάρτε μαζί σας γάντια, κλαδευτήρια, το νεράκι και την καλή σας διάθεση και ομορφύνετε το Δάσος. Σημείο συνάντησης στην είσοδο του πάρκινγκ.