Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου την τιμητική της έχει η μπίρα, κυρίως σε περιοχές που υπάρχει ιρλανδική διασπορά, καθώς είναι η ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις και τελετές με παρελάσεις και φεστιβάλ, τόσο στην Ιρλανδία όσο και σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και πολλές άλλες χώρες, διοργανώνονται προς τιμήν του προστάτη της Ιρλανδίας.

Με κυρίαρχο το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι, οι περιορισμοί της νηστείας της Σαρακοστής για την συγκεκριμένη ημέρα «αδρανοποιούνται» τόσο στο φαγητό όσο και το ποτό, με όλες τις εκδηλώσεις να συνοδεύονται από αμέτρητες ποσότητες μπίρας.

Αν και στην Ελλάδα Άγιος Πατρίκιος δεν γιορτάζεται, υπάρχουν παμπ στην πόλη που βρίσκουν την καλύτερη αφορμή για να προσκαλέσουν τους θαμώνες τους σε… άφθονη κατανάλωση μπίρας.

James Joyce

Η James Joyce, στο Μοναστηράκι (Άστιγγος 12), είναι μια αυθεντική ιρλανδική παμπ που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο με τρόπο ιδανικό. Ο χώρος με την μεγάλη μπάρα, το έντονο σκούρο ξύλο, τη ζεστή ατμόσφαιρα και το άνετο περιβάλλον φέρνει στο νου εικόνες μεγάλων παλιών παμπ της Ιρλανδίας, ενώ ταυτόχρονα ο τρόπος λειτουργίας της, η κουζίνα και τα ποτά θυμίζουν αντίστοιχες σύγχρονες παμπ της Ιρλανδίας. Στα συν οι διοργανώσεις live events.

O’ Connell’s Irish Pub

Η O’ Connell’s Irish Pub είναι μια αυθεντική, ιρλανδική μπυραρία στον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 79) με το κλασικό μπαρ, τα άνετα καθίσματα και το σκούρο ξύλο να κυριαρχούν στο χώρο της. Η ατμόσφαιρα ιδανική για να απολαύσετε με την παρέα σας μερικά ποτήρια Guinness, Kilkenny, Erdinger και Carlsberd ή κάποιες από τις εμφιαλωμένες μπίρες που απαρτίζουν τη λίστα της pub. Στο μενού του θα βρείτε ιδιαιτέρως δημοφιλείς προτάσεις όπως τα διαδεδομένα fish & chips, το γευστικό rib eye ή τα ζουμερά μπιφτέκια.

The Lazy Bulldog Pub

Απέναντι ακριβώς από την Τεχνόπολη, η The Lazy Bulldog Pub (Ορφέως 2 & Περσεφόνης 13) ξεχωρίζει για το φιλικό service και την ιδιαίτερη γνώση της ομάδας της στο θέμα «μπίρα». Διαθέτει μεγάλη ποικιλία τόσο σε μπουκάλια όσο και σε βαρέλια, για να επιλέξετε εκείνη που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας ή να γνωρίσετε όσα περισσότερα διαφορετικά είδη μπορείτε.

Για να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία της παμπ πρέπει να δοκιμάσετε και κάποιο από τα χορταστικά της πιάτα, όπως το burger ή το club sandwich με το ζυμωτό ψωμί και τις country style πατάτες.

The Wee Dram

Η μοναδική, αυθεντική σκωτσέζικη μπυραρία στην πόλη βρίσκεται στην Πανόρμου και ακούει στο όνομα The Wee Dram. Ο χώρος σας μεταφέρει σε αντίστοιχη pub της Σκωτίας με τα παραδοσιακά δρύινα παγκάκια και τους βαθυκόκκινους τοίχους διακοσμημένους με παλιές εικόνες της Σκωτίας να ενισχύουν ακόμη περισσότερη την αίσθηση ότι δεν βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Εδώ θα βρείτε μια ενημερωμένη γκάμα σε σκωτσέζικες μπίρες καθώς και ουίσκι για τους πιο «δυνατούς» πότες. Στα συν οι διάφορες θεματικές βραδιές που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Silly Wizards

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο φημισμένες παμπ της πόλης. Η Silly Wizards, αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο, καθώς και σημείο αναφοράς για την Αγία Παρασκευή (Πελοποννήσου 79).

Με δυνατό ατού του την φιλική ατμόσφαιρα και το όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον της, η παμπ διαθέτει μια ενημερωμένη λίστα με περισσότερες από το 50 επιλογές σε μπίρα από διάφορες χώρες (Ιρλανδία, Αγγλία, Σκωτία, Τσεχια, Βέλγιο κ.α.) καθώς και ένα ενημερωμένο μενού με γευστικές προτάσεις. Στα συν, φυσικά, η διοργάνωση επιτυχημένων events.

Molly Malone’s

Ιρλανδική παμπ με νόστιμες γευστικές προτάσεις, μπίρες, ουίσκι και άφθονο κέφι, σε ένα ζεστό, φιλόξενο μαγαζί στη Γλυφάδα (Γιαννιτσοπούλου 8). Αν είστε λάτρεις της μπίρας και της ιρλανδικής κουλτούρας, το Molly Malone’s είναι ένα μαγαζί που πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε. Ποικιλία γευστικών προτάσεων, επιλογές από ιρλανδικά ουίσκι και ασυνήθιστες μπίρες. Διοργανώνονται και βραδιές με live μουσική.