Μία συναυλία, θερινές προβολές τριών διαφορετικών ταινιών και μία έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας μαζί με το Μύρωνα Στρατή και τον MC YINKA εμφανίζονται απόψε στις 9 το βράδυ στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Άλσους Βεΐκου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2010.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα μας θυμίσει τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τους 4 προσωπικούς του δίσκους αλλά και μουσικά στιγμιότυπα της κοινής του πορείας με τους Πυξ Λαξ.

Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Γαλαξίας» στον Ασπρόπυργο, θα προβληθεί απόψε στις 8:30 η ταινία «Κυνόδοντας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θριάσια 2010». Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος, Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Μαίρη Τσώνη, Χρήστος Στέργιογλου

Στο δημοτικός κινηματογράφος Σινέ Αστέρι, στο Ίλιον (Νέστορος & Φιλοκτήτου) θα προβληθούν δύο ταινίες. Στις 8:30 το G-Force και στις 10:30 Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου.

Είσοδος ελεύθερη για όλους

Τέλος, η έκθεση «Γιατροί χωρίς σύνορα» στο Μοναστηράκι (The Art Foundation. Νορμάνου 5). Η ιστορία 20 ολόκληρων χρόνων γεμάτων δράση, παρεμβάσεις, αποστολές, προσφορά, προκλήσεις και συγκινήσεις αναβιώνει με τη δύναμη της εικόνας στην αναδρομική έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιείται με σπάνιες φωτογραφίες οκτώ σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων. Χριστίνα Βάζου, Αθηνά Καζολέα, Γιάννης Κολεσίδης, Στεφανία Μιζάρα, Γιώργος Μουτάφης, Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Πηλός και Μαριλένα Σταφυλίδου, συνθέτουν τα καρέ αυτής της διαδρομής μέσα από το φακό τους, ενώ εικόνες εθελοντών των αποστολών μας μεταφέρουν στην πρώτη γραμμή δράσης.

Είσοδος ελεύθερη για όλους