Νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις συμπληρώνουν το γαστρονομικό τοπίο στην πόλη. Εστιατόρια- «θρύλοι» των Κυκλάδων, προτάσεις που τιμούν την ιταλική κουζίνα και το ταϊλανδέζικο street food, τσιπουράδικα με εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες αλλά και σημεία για τους λάτρεις του κρέατος αποτελούν αφορμή για έξοδο.

Lollo’s Atene

Η πιο διάσημη πίτσα της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) τώρα δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το νέο εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου.

Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Μια επιλογή ανάμεσα σε 40, περίπου, «pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), σε οβάλ σχήμα και με λεπτή, τραγανή ζύμη, αποτελεί το σημείο αναφοράς του καταλόγου του.

Frater & Soror

Η πιο πολυσυζητημένη άφιξη του Παγκρατίου, βρίσκεται στην πολυσύχναστη Πλατεία Προσκόπων, και αποτελεί την νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου (The Clumsies, Odori) και Μανώλη Λυκιαρδόπουλου (Odori), σε συνεργασία με τους Θάνο Τσουνάκα (Theory) και Γιώργο Γιγή.

Το all day bar- restaurant, με την επιμελώς ατημέλητη βιομηχανική όψη, δίνει έμφαση στο gin με επιλεγμένες ετικέτες και εναλλακτικές προτάσεις του κλασικού gin- tonic. Ο βραβευμένος σεφ Δημοσθένης Μπαλόπουλος δημκουργεί εμπνευσμένες comfort γεύσεις.

Warehouse Edge

Η ομάδα του αγαπημένου Warehouse άνοιξε το τρίτο τους «παιδί», μετά το Warehouse στα Εξάρχεια και το Warehouse CO2 στην Πλάκα, δίπλα στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο λόγος για το Warehouse Edge που φιλοξενείται σε έναν χώρο που ακολουθεί την αρχιτεκτονική φιλοσοφία του πάρκου και εστιάζει στον ποιοτικό καφέ, το κρασί και τα ποτά, καθώς και το φαγητό.

Άνοιξη παρά τέταρτο

Σε ένα πανέμορφο παλιό σπίτι στο Γκάζι (Ζαγρέως 17 & Δεκελέων 24), το νέο τσιπουράδικο «Άνοιξη παρά τέταρτο» (αδερφάκι του ομώνυμου τσιπουράδικου στην Άνοιξη), δίνει έμφαση στους θαλασσινούς μεζέδες.

Η ιδιαιτερότητα της φιλοσοφίας του; Εσείς παραγγέλνετε μόνο τα ποτά σας και οι μεζέδες καταφτάνουν στο τραπέζι ως έκπληξη σε γύρες, με διαφορετικές προτάσεις κάθε φορά! Διαθέτει ζωντανή μουσική σε καθημερινή βάση.

Vitttoria Gati

Το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Γιώργου Παπακώστα στη Γλυφάδα (Πλατεία Νυμφών 1), δίπλα από το, επίσης δικό του, Burger Joint. Το Vittoria Gati αποτίνει φόρο τιμής στην ιταλική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στα χειροποίητα ζυμαρικά, τα κρεατικά εισαγωγής τους και την πίτσα που ψήνεται σε ξυλόφουρνο. Οι γευστικές προτάσεις του συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα signature cocktails της λίστας.

Brothers in Law

Με επιρροές από την νεοϋορκέζικη γαστρονομική σκηνή το Brothers in Law έχει κατακτήσει για τα καλά το κοινό της Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και αποφάσισε να κάνει το ίδιο και με το κοινό της Αθήνας (Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα). Υψηλής ποιότητας burgers βάζουν σε πειρασμό με τους ευφάνταστους γευστικούς συνδυασμούς και τις εμπνευσμένες ονομασίες τους.

Thomas Jefferson (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, mac n cheese, μπέικον, παρμεζάνα, mayo τρούφας), Red riding hood- Κοκκινοσκουφίτσα (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, πουρές raspberry, ρόκα), Corleone (μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πράσινη πιπεριά, ντομάτα, cheddar, cream cheese και καυτερή σoς ή επιλογή έξτρα καυτερό) στα burgers που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Patpong Thai

Το νέο εγχείρημα των Γιάννη Μωράκη και Γιώργου Μελισσάρη στο Κολωνάκι, εκεί όπου λειτουργούσε το Nikkei, φέρνει ταϊλανδέζικο αέρα στο στενάκι της Λεβέντη. Βασισμένη στην ταϊλανδέζικη street food σκηνή ο ταλαντούχος σεφ Σήφης Μανουσέλης, δημιουργεί πιάτα για τη μέση του τραπεζιού που μοιράζονται ευχάριστα με την παρέα.

Black Cat

Το νέο all day στην Κηφισιά, επί της πολυσύχναστης Κυριαζή (νο 9) ξεχωρίζει ήδη για το ζεστό περιβάλλον και τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου του. Ο καφές εδώ συνοδεύεται από αλμυρά και γλυκά pancakes, αυγά σε διάφορες εκδοχές με κορυφαία τα benedict με καπνιστό σολομό και διάφορες μπαγκέτες. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή και για ποτό με επιλογές σε cocktails και κρασιά που κερδίζουν το ενδιαφέρον.

Drakoulis

Στον αριθμό 52 επί της Σκουφά, στο Κολωνάκι, το πολυαναμενόμενο project του Στράτου Δρακούλη αποτελεί πλέον γεγονός. Μεταφέροντας την επιτυχημένη φιλοσοφία του Drakoulis Open Project, από Νέα Σμύρνη και Βούλα, και στο κέντρο της Αθήνας, μυεί τους επισκέπτες του στη μυσταγωγία του ποιοτικού κρέαταος.