Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», την πρώτη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης.

Το κοινό αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα και είναι χαρακτηριστικό πως το ενδιαφέρον του κόσμου εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων στις περισσότερες παραστάσεις.

Τη σεζόν 2012-2013 οι παραστάσεις γίνονται 12 και θα μεταδίδονται από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα. Συγκεκριμένα, το δίκτυο προβολής του προγράμματος «The Met: Live in HD» περιλαμβάνει τις εξής αίθουσες:

Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Λουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
Λευκάδα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων»
Κεφαλονιά: Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος»
Λαμία: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Βέροια: Κινηματοθέατρο «Σταρ»
Ιωάννινα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» αρχίζει στις 13 Οκτωβρίου με την εντυπωσιακή παράσταση «L’Elisir d’Amore» (Το Ελιξίριο του Έρωτα) του Donizetti. Πρόκειται για μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher. Την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini. H Anna Netrebko κάνει το ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της όμορφης και πλούσιας Αντίνα. Ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται με πάθος. O Μariusz Kwiecien είναι ο λοχίας Μπελκόρε, ο υπερόπτης μνηστήρας της Αντίνα. Τέλος, ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον ρόλο του Δρ. Ντουλκαμάρα, του μάγου γιατρού.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος προβολών «The Met: Live in HD», για τη σεζόν 2012-2013 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:

«Otello» (Οθέλλος) του Verdi
«The Tempest» (Καταιγίδα) του Thomas Adès
«La Clemenza di Tito» (Η Μεγαλοψυχία του Τίτου) του Mozart
«Un Ballo in Maschera» (Χορός Μεταμφιεσμένων) του Verdi
«Aida» (Αΐντα) του Verdi
 «Les Troyens» (Τρώες) του Berlioz
«Maria Stuarda» (Μαρία Στουάρντα) του Donizetti
«Rigoletto» (Ριγκολέτο) του Verdi
«Parsifal» (Πάρσιφαλ) του Wagner
«Francesca da Rimini» (Φραντσέσκα ντα Ρίμινι) του Zadonai
«Giulio Cesare» (Ιούλιος Καίσαρας) του Handel

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.com