Η προσπάθεια στο χώρο του θεάτρου συνεχίζεται και το φετινό χειμώνα παρά τον οικονομικό «χειμώνα» που διανύουμε όλοι. Δεν λείπουν οι νέες προτάσεις ενώ το θεατρικό μενού της σεζόν που αρχίζει περιλαμβάνει αρκετές παραγωγές και παραστάσεις με γνωστούς πρωταγωνιστές και εντυπωσιακές συμμετοχές.

Καρύδη – Μαρκουλάκης – Τρύπη θα πρωταγωνιστήσουν στο περίφημο μιούζικαλ «Σικάγο» με το οποίο θα… χτυπήσει ο δαιμόνιος Σταμάτης Φασουλής φέτος στο «Παλλάς» και μάλιστα με την μεγάλη κυρία του λαϊκού τραγουδιού (ναι, ναι την Μαρινέλλα) σε ρόλο-έκπληξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tvnea.blogspot.gr.

Στο ίδιο θέατρο από τη νέα χρονιά θα δούμε την επιστροφή της ροκ όπερας «Δαίμονες» με Άννα Βίσση, Πάνο Μουζουράκη και Ελεονώρα Ζουγανέλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα – Νίκου Καρβέλα!

Όπως τους γέννησε η μάνα τους θα εμφανιστούν φέτος στη σκηνή του θεάτρου «Λαμπέτη» οι Κόκλας, Ευθυμιάδης, Τσιμιτσέλης, Ευρυπιώτης, Ιωάννου στο μιούζικαλ «Άνδρες με τα όλα τους» των Ρέππα-Παπαθανασίου.

Παιχνίδι για δύο στο «Κοροϊδάκι της δεσποινίδος» με Κατερίνα Παπουτσάκη – Σπύρο Παπαδόπουλο στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης», ένα ολόκληρο… σόι (βλέπε Μουτσινάς – Μακρυπούλια – Αγγέλου – Οικονομάκου) παραθέτουν «Βαφτίσια» στο «Κιβωτός», ενώ η Βίκυ Σταυροπούλου θα το παίξει «Μια τρελή-τρελή σαραντάρα» για τις ανάγκες της παράστασης στο «Μικρό Παλλάς».

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, βεβαίως, πριν από τις υποχρεώσεις της στο «Κοροϊδάκι» θα εμφανιστεί στην επανάληψη του «Απατεώνες και τζέντλεμαν» στο «Παλλάς» μαζί με Πέτρο Φιλιππίδη και Γιάννη Μπέζο, ενώ στη συνέχεια ο πρώτος θα σκηνοθετήσει και θα παίξει στους «Υπηρέτες των δύο αφεντάδων» στο θέατρο «Μουσούρη» και ο δεύτερος θα πρωταγωνιστήσει μαζί με την κόρη του, Ηρώ, στην «Αντιγόνη» του Ανούιγ στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου». Η οικογένεια Μπέζου δεν τελειώνει όμως εδώ τις θεατρικές της δραστηριότητες, καθώς η σύζυγος του Γιάννη Μπέζου, Ναταλία Τσαλίκη, θα επαναλάβει την περσινή επιτυχία της, «Γυάλινος Κόσμος».

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου, εκτός από τους «Άντρες» του «Λαμπέτη», ετοιμάζουν και για τις ανάγκες του «Πειραιώς 131» την παράσταση «Βαλ’ τον Υπουργό την πρίζα» με εκλεκτό cast τους Διαβάτη, Ρέππα, Αντωνόπουλο, Λασκαράκη, Μουτίδου, ενώ ο Σταμάτης Φασουλής θα ανεβάσει στο «Χορν» το νέο έργο του Άκη Δήμου με τίτλο «Όθων και Ποθούλα» πλάι-πλάι με την μοναδική και ανεπανάληπτη Σοφία Φιλιππίδου, τη Βέρα Κρούσκα, τον Θανάση Αλευρά κ.α στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης θα ντυθεί «Άνθρωπος της Βροχής» στο «Γκλόρια», έχοντας στο πλάι του τον Γιάννη Στάνκογλου, η – πάντοτε θεά – Ελένη Ράντου θα… σκοράρει ξανά με στο «Διάνα» με το γερό «Κατάδικός μου», ο Χαραλαμπόπουλος θα λέει «Αχ! αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φελίπο στο «Βρετάνια», ενώ ο Γιάννης Φέρτης θα υποδυθεί τον «Πατέρα» του Στρίντμπεργκ στο «Θέατρο Τέχνης».

Βαλτινός – Παπασπηλιόπουλος θα πρωταγωνιστήσουν στο «Ο επιθεωρητής έρχεται» στο «Ιλίσια», Μιχαλακόπουλος – Ιορδανίδης θα λένε «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» στο «Άνεσις» και στο «Ήβη» θα επαναληφθεί η επιτυχία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Ο παππούς έχει πίεση» με τους Βουτσά, Κωνσταντινίδου, Λαγούτη, Ανδρούτσου, Παυλίδου. Τέλος, η Ρένια Λουιζίδου και ο Λευτέρης Ελευθερίου θα συμπρωταγωνιστήσουν με τον Θοδωρή Αθερίδη στο νέο του έργο «Άγρια δύση» – αγνώστου ακόμη θεάτρου.