Με τη φιλοδοξία να γνωρίσει στους Έλληνες αναγνώστες μερικά από τα καλύτερα κόμικς έργα παγκοσμίως, οι Εκδόσεις «Μικρός Ήρως» που αποτελούν τη συνέχεια των εκδόσεων Ανεμοδουρά, κυκλοφορούν σε επιλεγμένα σημεία 4 νέες εκδόσεις graphic novels.

Οι αγαπημένοι ήρωες Ζαγκόρ, Ντύλαν Ντογκ, Μίστερ Νο και Τεξ κυκλοφορούν πλέον σε πολυτελή κόμικς άλμπουμ, σε κάποιες από τις καλύτερες ιστορίες τους.

Ζαγκόρ: Η δικαιοσύνη του περιπλανώμενου Φίτζι

Αποτελεί μια από τις πρόσφατες ιστορίες του Ζαγκόρ – πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιταλία τον Αύγουστο του 2018 – και σε αυτή μας αποκαλύπτεται ακόμη ένα άγνωστο κομμάτι από το παρελθόν του… τότε που ήταν ακόμη πολύ νέος και περιπλανιόταν στο δάσος του Ντάρκγουντ, υπό την επίβλεψη και προστασία του θετού του πατέρα, Φίτζι.

Giorgio Giusfredi – Mauro Laurenti, 132 σελ., 17×24 εκ., έγχρωμο.

Ντύλαν Ντογκ: Η ιστορία του Ντύλαν Ντογκ

Η μινιατούρα/μοντέλο της γαλέρας που ο Ντύλαν Ντογκ προσπαθούσε να φτιάξει από την πρώτη του ιστορία, έχει πια συναρμολογηθεί και τελειώσει. Ήρθε πια η στιγμή να διαλυθεί η ομίχλη και να αποκαλυφθεί το μυστηριώδες παρελθόν του Ντύλαν Ντογκ που ξεκινά τον 17ο αιώνα σε μια αγγλική γαλέρα, περνά από κάποια μακρινά άστρα και αστεροειδείς ή και από το υπερπέραν και το άπειρο και φτάνει στο σήμερα μέσα σε μια απολύτως ονειρική σουρεαλιστική διάσταση, έτσι ώστε η οικογένειά του – που έχει ανακαλύψει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής – να ενωθεί ξανά, για μια στιγμή… που όμως είναι αρκετή.

Tiziano Sclavi – Angelo Stano. 100 σελ., 17×24 εκ., έγχρωμο.

Μίστερ Νο: Το σπίτι του σατανά

Γύρω στα 1910, στο πριγκιπικό παλάτι του μεγιστάνα του καουτσούκ στην Αμαζονία Χούλιο Σέζαρ Καμπράλ, του επονομαζόμενου «αυτοκράτορα», που απολαμβάνει να βασανίζει τους φτωχούς Ινδιάνους που δουλεύουν καταναγκαστικά στην τεράστια περιοχή του. Ο γιος του, Φρανσίσκο εκδηλώνει ασυνήθιστες πνευματικές, ψυχικές και μεταφυσικές δυνάμεις και πολλοί πιστεύουν πως τον κατέχει ο διάβολος. Πάνω από σαράντα χρόνια αργότερα, ο Φρανσίσκο, κυνηγημένος από πράκτορες της CIA, θα συναντήσει τον Μίστερ Νο και τότε όλα θα αποκαλυφθούν…

Tiziano Sclavi –  Bruno Marraffa. 124 σελ., 17×24 εκ., έγχρωμο.

ΤΕΞ: Άντρες σε φυγή

Ο τάφος της Λίλιθ έχει βεβηλωθεί από κάποιους αμαρτωλούς, αδίστακτους και χυδαίους ληστές, οι οποίοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να απομακρύνουν τον Τεξ από την περιοχή, για να μπορέσουν ανενόχλητοι να ενεργήσουν ελεύθερα και να αποκτήσουν το χρυσό που βρίσκεται στα ιερά σπήλαια των βουνών στην περιοχή των Ναβάχος, κινούμενοι μέσα από ένα μυστικό πέρασμα που ο όμηρός τους, καθηγητής Φέργκιουσον, ανακάλυψε. Όμως, το μόνο που θα κερδίσουν θα είναι φόβος και σφαίρες από τον Τεξ και τους ανθρώπους του.

Claudio Nizzi – Giovanni Ticci. 116 σελ., 17×24 εκ., έγχρωμο.