Και μετά το φεστιβάλ κλασικής μουσικής που θα φιλοξενηθεί, μέσα στο καλοκαίρι, στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου, έρχονται τα… κόμιξ. Μαζί με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου, στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί θα αποβιβαστούν και οι animated ήρωες για να παρασύρουν την τοπική κοινωνία αλλά και τους επισκέπτες στον ιδιόμορφο κόσμο τους. Στο Απόλλων αλλά και στην πλατεία Μιαούλη, στο Πνευματικό Κέντρο και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τέσσερις ολόκληρες ημέρες οι χάρτινοι ήρωες θα δίνουν το ρυθμό.

Πρόκειται, βεβαίως, για το Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων Aniμasyros, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία από το 2008, με αφιερώματα σε διεθνείς διοργανώσεις, προβολές, εργαστήρια, επαγγελματικά φόρουμ (με τη συμμετοχή και εφέτος του τομέα Art & Design του ΙΕΚ ΔΟΜΗ) αλλά και πάρτι.

Γιατί τα κινούμενα σχέδια, όσο σοβαρά και αν τα πάρεις, πάντα έχουν την ανοιχτόκαρδη και ανέμελη πλευρά τους και είναι αυτή κυρίως η οποία προσελκύει το ευρύ κοινό. Γνωρίστε τα, λοιπόν, κι εσείς. Ένα εισιτήρια για τη φθινοπωρινή Ερμούπολη είναι αρκετό… Περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.

Πηγή: tospirto.net