Η super premium βότκα από την Πολωνία, παρουσίασε τις νέες τάσεις στο mixology για το φετινό καλοκαίρι σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τέλη Ιουνίου, στη Μύκονο.

Από νωρίς το μεσημέρι έως το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου, το Interni στα Ματογιάννια της Μυκόνου, υποδέχθηκε bartenders από όλο το νησί για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και να ενημερωθούν από την Global Brand Ambassador της Belvedere Vodka, Allison Dedianko και τους εκπροσώπους του τμήματος των Reserve Βrands της Diageo Hellas για τις νέες τάσεις γύρω από το γευστικό κόσμο των cocktails.

Εκτός από την παρουσίαση της Belvedere, που ξεκίνησε την ιστορία της από την μικρή πόλη Zyrardow, δυτικά της Βαρσοβίας, η Alison Dedianko, μίλησε επίσης για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πιο premium vodka στον κόσμο που παρασκευάζεται χειροποίητα σε μικρές ποσότητες από αποκλειστικά ένα και μόνο είδος σίκαλης, το Dankowskie Gold Rye, ενώ είναι η τετραπλή της απόσταξη που συμβάλλει στη διακριτική της γλυκύτητα και την απαλότητα στην επίγευσή της.

Η Allison Dedianko στη συνέχεια μοιράστηκε με τους bartenders μικρά μυστικά για την παρασκευή ιδιαίτερων και ισορροπημένων cocktails. Βασισμένα σε παλιές συνταγές και με «άρωμα Ελλάδας» που συνδύαζαν αρμονικά τη Belvedere Vodka με βότανα όπως το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το φασκόμηλο και τη λουΐζα, μαγεύοντας γευστικά τους bartenders και τους καλεσμένους.

Νέες δημιουργίες που ξάφνιαζαν ευχάριστα, όπως το Rosemary Fizz, που βασισμένο στην κλασσική συνταγή του Gin fizz, μεταμορφώνονταν στο απόλυτο αρωματικό και δροσιστικό cocktail με την προσθήκη του δεντρολίβανου ή το Deconstructed Martini που όφειλε τη γεύση του σε παγάκια από βερμούτ.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα υλικά που χρησιμοποίησε δεν ξεπερνούσαν σε αριθμό τα πέντε, με αποτέλεσμα η παρασκευή και το σερβίρισμά τους να είναι εύκολα και γρήγορα.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης επεφύλαξε μία μικρή έκπληξη στους bartenders, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες και διαγωνίστηκαν με στόχο τη δημιουργία ενός cocktail με Belvedere Vodka. Το εκπληκτικό κλίμα που επικρατούσε από την αρχή συνεχίστηκε παρόλο τον ανταγωνισμό που αναπτύχθηκε και οι τρεις νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν, χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους. Τα βραβεία δόθηκαν με γνώμονα την κεντρική ιδέα του ποτού, τη δημιουργικότητα στην εκτέλεση, την παρουσίαση και την ονομασία του cocktail, καθώς και το σερβίρισμα.

Η Allison Dedianko δήλωσε «Οι ελληνικές γεύσεις είναι πολύ ιδιαίτερες και δίνουν πραγματικά μια ξεχωριστή νότα σε κάθε cocktail. Η μοναδική γεύση της Belvedere, που είναι αποτέλεσμα τετραπλής απόσταξης, είναι μια εξαιρετική βάση για τη δημιουργία μίας πραγματικά ατελείωτης παλέτας γεύσεων. Είμαι ενθουσιασμένη με όλα όσα είδα σήμερα εδώ, μιας και όλες οι προτάσεις ήταν γεμάτες από έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα».