Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν φορέσει κατά καιρούς την ακαταμάχητη κάπα και τη μάσκα του σούπερ ήρωα, οδηγώντας το Batmobile και σώζοντας την Gotham από άλλη μια τραγωδία.

Μόνο που ο Μάικλ Κίτον είναι εδώ να μας υπενθυμίσει πως αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο αυθεντικός Batman!

Ο 66χρονος ηθοποιός μίλησε στη μέρα αποφοίτησης του αμερικανικού Kent State University, απ’ όπου πέρασε και ο ίδιος στα φοιτητικά του χρόνια. Ανάμεσα στις συμβουλές που έδωσε στους πτυχιούχους και τις ιστορίες από τη δική του εποχή που ανακάλεσε, δεν παρέλειψε να σημειώσει:

fpfdjpo1

«Έχω κάτι ακόμα να πω και θα μου πάρει μόλις ένα δευτερόλεπτο. Έχω δυο λέξεις που θέλω όλοι σας να θυμάστε, είναι πολύ σημαντικές και αν κρατήσετε κάτι από μένα, θέλω να είναι αυτές οι δύο λέξεις. Και αυτές οι δύο λέξεις είναι: ‘‘Εγώ είμαι ο Batman’’ [I’m Batman]»! Το κοινό όπως ήταν φυσικό τρελάθηκε και παραληρούσε, γελώντας, χειροκροτώντας και ζητωκραυγάζοντας τον έναν και μοναδικό Batman.

Ο Κίτον ενσάρκωσε τον γνωστό υπερήρωα το 1989 στον «Batman» του Τιμ Μπάρτον, έχοντας για Joker τον Τζακ Νίκολσον. Μια ταινία με προϋπολογισμό 35 εκατ. δολαρίων που έφερε πίσω 411 εκατ. Ρόλο που επανέλαβε και στο sequel…