«Η κρίση είναι η νέα σταθερή κατάσταση και οι άνθρωποι καταρρέουν, εσωτερικά και εξωτερικά, από τη διαρκή αίσθηση ανασφάλειας, πανικού, φόβου, νοσταλγίας, υστερίας. Τίποτα δεν είναι πλέον αξιόπιστο. Τα πάντα μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαλυθούν. Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω; Σε τι μπορώ να βασιστώ; Ποιον ή τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να προσανατολιστώ και πώς μπορώ επιτέλους να βιώσω κάτι ουσιαστικό πάλι; Υποχώρηση; Σιωπή; Φυγή;»

Ο Φαλκ Ρίχτερ και η Ανούκ βαν Ντάικ συνεχίζουν το ιδιαίτερα επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας τους, παρουσιάζοντας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με το έξοχο ανσάμπλ της βερολινέζικης Schaubühne μια εκρηκτική παράσταση.

Έχοντας καταξιωθεί στο διεθνές στερέωμα ως ένας από τους πλέον σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του, ο Ρίχτερ υιοθετεί μια γλώσσα κοφτερή κι ένα βλέμμα κριτικό και ταυτόχρονα βαθιά ποιητικό για τις επιπτώσεις της σημερινής παγκόσμιας κρίσης στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις των νέων.

Διάρκεια: 2 ώρες (χωρίς διάλειμμα)

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Falk Richter & Anouk van Dijk
Σκηνικά: Katrin Hoffmann
Κοστούμια: Daniela Selig
Μουσική: Matthias Grübel & Malte Beckenbach
Δραματουργία: Bernd Stegemann
Φωτισμοί: Carsten Sander
Ερμηνεύουν: Angie Lau, Philipp Fricke, Erhard Marggraf, Franz Rogowski, Judith Rosmair, Kay Bartholomäus Schulze, Stefan Stern, Luise Wolfram, Nina Wollny

Μια συμπαραγωγή με το anoukvandijk dc και το Ευρωπαϊκό θεατρικό δίκτυο Prospero, με την υποστήριξη του προγράμματος Culture της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ολλανδικού Ιδρύματος για τις Παραστατικές Τέχνες και του Δήμου του Άμστερνταμ

Στα γερμανικά με υπέρτιτλους στα ελληνικά.