Μερακλίδικες στάσεις για τσίπουρο και μεζεδάκια

Προτάσεις σε Αθήνα και προάστια για να απολαύσεις το δημοφιλές απόσταγμα μαζί με νόστιμους μεζέδες


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
10:04
29/03/2018
Μερακλίδικες στάσεις για τσίπουρο και μεζεδάκια
3
loading

Οι παρεΐστικες στιγμές με γευστικά μεζεδάκια και τσιπουράκι αποτελούν πάντα ιδανική αφορμή για μια έξοδο. Στις γειτονιές της πόλης οι προτάσεις για να ευχαριστηθείτε μια τέτοια βόλτα δεν εξαντλούνται εύκολα, αφού υπάρχουν μπόλικες επιλογές για να απολαύσετε το δημοφιλές απόσταγμα συνοδεία θαλασσινών αλλά και στεριανών μεζέδων.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Από ψαροταβέρνες και μοντέρνα μεζεδοπωλεία μέχρι μαγαζιά με ατμόσφαιρα παλιού καφενέ. Παρακάτω επιλέξαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας στέκια –όχι απαραίτητα τσιπουράδικα– που μας βάζουν σε μερακλίδικη διάθεση για τσίπουρο και καλό μεζέ.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

taxideuontas

Χρώματα και αρώματα Ελλάδας πλημμυρίζουν την ψαροταβέρνα Ε/Γ Ταξιδεύοντας σε μια ήσυχη γειτονιά του Κερατσινίου, που από το 2002 ταξιδεύει τους θαμώνες του στις ελληνικές γεύσεις, τις ελληνικές εικόνες αλλά και την ελληνική μουσική. Με μότο του τη φράση «Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπούν στη θάλασσα», σερβίρει καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια που καταφτάνουν απευθείας από τα δίχτυα συνεργαζόμενων ψαράδων, μαγειρεμένα απλά σε συνταγές φίλων καπεταναίων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η φρεσκάδα και η εξαιρετική γεύση της εκλεκτής πρώτης ύλης.

Το χταπόδι του Νώντα (βασισμένο σε μια κυκλαδίτικη συνταγή καπετάνιου), οστρακοσαλάτα (φρούτα της θάλασσας αχνιστά με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό) και αχινοσαλάτα (διαλεχτά αυγά αχινού με ελαιόλαδο και λεμόνι συνοδεία τραγανού ψωμιού), σουπιές με ρύζι (φρέσκες μικρές σουπιές στο μελάνι τους με καστανό ρύζι, ντομάτα, κρεμμύδι και αρωματικά), γαριδάκι Συμιακό, εξαιρετικό χέλι ή σκουμπρί καπνιστό, γαρίδες Αμβρακικού, γαριδομακαρονάδα με γάμπαρη ή αυγοταραχομακαρονάδα και καλαμάρι φρέσκο γεμιστό (με φέτα, μυρωδικά και ημίλιαστη ντομάτα) είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που επιλέγουν σε σταθερή βάση οι θαμώνες του.

Συνοδεύστε την παραγγελία σας με κάποια από τις 80 ιδιαίτερες και επιλεγμένες ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο από όλη την Ελλάδα και ολοκληρώστε με τον καλύτερο τρόπο τη γευστική σας εμπειρία. Διαθέτει και «αδερφάκι» στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας 36, τηλ. 210 6201572).

Πληροφορίες

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ. 210 4324368, www.taxidevontas.com, fb page: Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ψάριστον

psariston

Το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο αποτελεί σταθερή επιλογή για εκλεκτούς μεζέδες με ολόφρεσκα θαλασσινά από το Μάρτιο του 2000, όποτε και πρωτολειτούργησε. Ο χώρος του, που παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν, είναι ιδανικός για να δοκιμάσετε ιδιαίτερα και δυσεύρετα καλούδια του βυθού. Αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές του καταλόγου είναι οι μεζέδες με θαλασσινά, όπως γαρίδες με χειροποίητο μακαρονάκι Μυτιλήνης, καπνιστά μύδια Θεσσαλονίκης, χταπόδι ψητό μαστιχάτο, γαριδάκι Συμιακό, και τα άγρια όστρακα, όπως στρείδια, χτένια κ.ά. Την προσοχή σας αξίζουν, επίσης, τα πολύ ιδιαίτερα αλίπαστα, όπως ο κολιός Λέρου και η καπνιστή γλώσσα Νορβηγίας, καθώς και τα φρέσκα ψάρια ημέρας.

Ο νέος κατάλογος αποτελείται από πιάτα-πειρασμούς, με τον Βασίλη Ακρίβο να έχει χρησιμοποιήσει όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του και για ακόμη μία φορά καταφέρνει να εκπλήξει ευχάριστα όλους τους πελάτες του. Μία μεγάλη γκάμα ορεκτικών βρίσκεται στη διάθεσή σας για να ξεκινήσετε γευστικά την ψαροφαγία σας. Δοκιμάστε γαύρο μαρινάτο, τονοσαλάτα και χταποδοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα για να συνοδεύσετε ιδανικά τα θαλασσινά σας.

Πληροφορίες

Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 2102850746, http://www.psariston.gr/, fb page: Psariston

Ψαρού

psarou

Το τρίτο εστιατόριο της αλυσίδας εστιατορίων-τσιπουράδικων Ψαρού άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Ιανουαρίου σε κεντρικό δρόμο της αγαπημένης περιοχής των νοτίων προαστίων και προσελκύει τους λάτρεις της θαλασσοφαγίας στα τραπέζια του. Η συνταγή της επιτυχίας παραμένει αναλλοίωτη, με τα ορεκτικά να έρχονται σε δίσκο (ταραμοσαλάτα, φάβα, τυροκαυτερή), μικρά ψαράκια στο τηγάνι και προτάσεις, όπως μύδια αχνιστά, θράψαλο στη σχάρα κ.ά. να σας βάζουν σε πειρασμό. Στις must προτάσεις του καταλόγου οι χειροποίητες αλοιφές, με την ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς και κράκερς γαρίδας να συγκεντρώνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε, επίσης, το απίστευτο κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο, την παριανή γούνα με λιαστό σκουμπρί στη σχάρα και ταπενάδα ντομάτας, καθώς και την παέγια κριθαρότο με λουκάνικο, φρέσκα μύδια, γαρίδες, σαφράν και καπνιστή πάπρικα. Στα συν η ενημερωμένη λίστα σε τσίπουρο και ούζο από Έλληνες παραγωγούς. Ο λιτός και απέριττος χώρος του, στον οποίο κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό και το γαλάζιο, παραπέμπει σε καλοκαιράκι και προδιαθέτει για ψαροφαγία και θαλασσοφαγία αξιώσεων.

Πληροφορίες

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, τηλ. 210 9680040, fb page: Ψαρού Γλυφάδα

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

karamanlidika

Η ιδέα προήλθε από το βυζαντινό «παστομαγειρείο» και φυσικά, από τον Φάνη, τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια μας καλωσορίζει (και) στην επιχείρηση του πατέρα του, απέναντι από τα Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, το γνωστό για τους παστουρμάδες του Αραπιάν. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε εδώ υπάρχει πολύ μεράκι και μπόλικη αγάπη για νόστιμες κι αγνές γεύσεις, αλλά και την καραμανλίδικη μαγειρική.

Το μενού περιλαμβάνει αυθεντικές καραμανλίδικες συνταγές μαγειρικής, είναι αποδεσμευμένο από πολλές και πλούσιες προτάσεις και στοχεύει σε πιάτα που θα σας μυήσουν στη συγκεκριμένη κουζίνα. Οι συνταγές με αυγά Χίου από κότες ελεύθερης βοσκής και σουτζούκι ή παστουρμά είναι νοστιμότατες, ενώ τα χειροποίητα ντολμαδάκια, τα λουκάνικα και η ρώσικη σαλάτα είναι must. Αυτή την περίοδο αξίζει σίγουρα να κάνετε μια στάση για να δοκιμάσετε νηστίσιμους μεζέδες και να ψωνίσετε εκλεκτά προϊόντα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παλαιωμένα τσίπουρα.

Πληροφορίες
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3254184, 210 3217238, www.karamanlidika.gr, fb page: Karamanlidika - Tα Καραμανλίδικα του Φάνη

Άνοιξη παρά Τέταρτο

anoixh_para_tetarto

Αν σας αρέσουν οι φρέσκοι θαλασσομεζέδες και θέλετε να βιώσετε την κλασική βολιώτικη τσιπουροκατάνυξη, αυτό το τσιπουράδικο-μεζεδοπωλείο στην Άνοιξη είναι η σωστή επιλογή. Εδώ δεν υπάρχει μενού, απλά παραγγέλνετε τι θα πιείτε.

Οι διαφορετικοί κάθε φορά μεζέδες έρχονται σε γύρες των τριών πιάτων, σε ποσότητες τέτοιες που φτάνουν για να δοκιμάσουν όλοι όσοι κάθονται στο τραπέζι σας. Χαλαρώστε και απολαύστε ολόφρεσκα ψαράκια, όστρακα, καβουράκια, γαρίδες, καλαμάρια, θράψαλα, χταπόδια και ό,τι άλλο έχει η ψαριά της ημέρας. Οι θαλασσινοί μεζέδες συνοδεύονται από σπιτικά τουρσάκια, πικάντικες αλοιφές, δροσερές σαλάτες, πεντανόστιμες ψητές πατάτες και πειραγμένα όσπρια και φάβες.

Πληροφορίες

Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη, τηλ. 210 8145588, fb page: Άνοιξη παρά Τέταρτο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar gmyoyo

    Διαφωνώ με τον Κύριο (Gkortsos)....
    Ειδικά για το Ταξιδεύοντας μόνο καλά λόγια εχω να πω...
    Εξι και πλέον χρόνια εχει γίνει στέκι απο αρκετούς φίλους και πάντα εχει κάτι καινούργιο να σου προσφέρει... Εχει πάνω απο 50 ετικέτες σε ούζο και τσίπουρο, οσο για το μοτό του είναι πέρα για πέρα αληθινό αφου εχει τύχει να είμαι εκεί την ωρα που τα φέρνουν και κυριολεκτικά να σπαρταράνε. (δεν εχω καμία σχέση με τους ιδιοκτητες ενασ απλός πελάτης είμαι) ....

  2. avatar Ό,τι πρέπει….

    .... για να χαλαρώσεις, μετά από ένα εξόχως απαιτητικό 8ωρο, όπου συν τοις άλλοις, οι πάντες όλοι, σου έχουν γανώσει αυτιά και κεφάλι, και οπού ακροβατείς να αξιολογήσεις (εκτελώντας πλειστάκις πέραν των άλλων και χρέη ψυχαναλυτή - εξομολόγου) να βρεις ποια είναι η δοκιμή-βέλτιστη αντιμετώπισή του υπαρκτού ή νομιζόμενου προβλήματός τους (κατά περίπτωση, μετά αρωγής - επίλυσης : κατανόηση, συμπάθεια, [...] ή κομψό και ευγενικό σιχτίρισμα??? )!!!

    Αυτά μας έμειναν μόνο !!!

  3. avatar Gkortsos

    Ουτε καν ομως!!!αυτα μονο για τσιπουρο δεν ειναι...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει