Εκθέματα τα οποία ως προς την αισθητική τους βασίζονται στην αυθεντική εικονογράφηση της Beetroot για το βιβλίο «Τα Παρεξηγημένα Τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας» σε νέο-μελανόμορφο ρυθμό, παρουσιάζονται στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο Μινώταυρος, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, ο Κύκλωπας και όλα εκείνα τα ευφάνταστα και συναρπαστικά τέρατα που εμφανίζονται στους αρχαιοελληνικούς μύθους μπήκαν, το 2011, σε ένα εξίσου ευφάνταστο βιβλίο της Αναστασίας Τεντοκάλη με τίτλο «Τα παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας».

Το μεγαλύτερο, όμως, ατού της έκδοσης ήταν ενδεχομένως η εικονογράφηση που φιλοτέχνησε, σε ύφος μεταμοντέρνου νεο-μελανόμορφου αγγείου, η θεσσαλονικιώτικη ομάδα Beetroot, αποσπώντας, μάλιστα, το επίζηλο διεθνές βραβείο Red Dot ως η καλύτερη εταιρεία στον χώρο του επικοινωνιακού καλλιτεχνικού σχεδιασμού (ξέρετε, design, στα… νεοελληνικά).

Τούτα τα παρεξηγημένα πλην πολυτραγουδισμένα τέρατα, το λοιπόν, ξαναβγαίνουν από τις σελίδες του βιβλίου, αποκτούν τρεις διαστάσεις, παίζουν με την αισθητική του γκραφίτι ή παρελαύνουν ψηφιοποιημένα μέσα από τις οθόνες έξυπνων κινητών τηλεφώνων, στο πλαίσιο της έκθεσης «The Greek Monsters by Beetroot + partners» που εγκαινιάζεται τέλη του μήνα στο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Αρχαιοελληνική φαντασία, νεοελληνική δημιουργικότητα και τεχνολογίες αιχμής εγγυώνται ένα τουλάχιστον ελκυστικό αποτέλεσμα.

Στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς από 27 Απριλίου ως 29 Ιουλίου.

Πηγή: tospirto.net