Ένα ταξίδι στο παρελθόν με βιβλία που αξίζει να διαβαστούν από όλους όσοι ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε συγκλονιστικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας.

Giles-Milton-0
Τζάιλς Μίλτον
Ο Τζάιλς Μίλτον είναι συγγραφέας και ιστορικός. Τα βιβλία του, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας, έχουν σημειώσει διεθνή επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. Αριστοτέχνης της ιστορικής αφήγησης με την ενδελεχή και ουσιαστική έρευνά του φέρνει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές και παρασκήνια της παγκόσμιας ιστορίας.

Χαμένος παράδεισος

Giles-Milton-1 Μία από τις εγκυρότερες και αξιόπιστες μελέτες για την Καταστροφή της Σμύρνης που έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 30.000 αντίτυπα. Ο Χαμένος Παράδεισος είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και επιβίωσης, ειπωμένο με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Τζάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και συγγραφέα. Ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ’ τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας.

Ρωσική ρουλέτα

Giles-Milton-2 Το 1917, μετά τη Ρωσική Επανάσταση, μια ομάδα ερασιτεχνών Βρετανών κατασκόπων πέρασε κρυφά στη Σοβιετική Ρωσία. Η μυστική αποστολή τους, ζωτικής σημασίας, ήταν να αποτρέψουν τα σχέδια του Λένιν για παγκόσμια επανάσταση. Το βιβλίο αφηγείται τις περιπέτειες αυτής της πρώιμης ομάδας κατασκόπων –αφανών θεμελιωτών των σύγχρονων μυστικών υπηρεσιών–, οι οποίες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μετρ των κατασκοπευτικών θρίλερ Ίαν Φλέμινγκ και Τζον Λε Καρέ, και έγιναν πρότυπα μιας σειράς αξέχαστων λογοτεχνικών ηρώων από τον Τζέιμς Μποντ μέχρι τον Τζέισον Μπορν.

Ο ανορθόδοξος πόλεμος του Τσόρτσιλ

Giles-Milton-3 Έξι άνθρωποι, ένας στόχος: η καταστροφή της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ. Την άνοιξη του 1939 μία άκρως μυστική οργάνωση συγκροτήθηκε στο Λονδίνο: αποστολή της να σχεδιάσει την καταστροφή της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ μέσα από τολμηρές επιχειρήσεις δολιοφθοράς. Οι επιχειρήσεις που ακολούθησαν έμελλε να αποδειχτούν εξίσου εκπληκτικές όσο και οι έξι άνθρωποι που τις ενορχήστρωσαν. Ανάμεσά τους ο «Γοργοπόταμος», μία μέγιστης σημασίας τακτική επιχείρηση, όπου Έλληνες αντάρτες, με την υποστήριξη αξιωματικών των Συμμάχων, ανατίναξαν  τη γέφυρα. Πρόκειται για μια συναρπαστική όσο και γλαφυρή περιγραφή μιας σειράς εντυπωσια­κών περιπετειών και παράλληλα αποτελεί, ίσως, την τελευταία σπουδαία άγνωστη ιστορία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Ο άνθρωπος από τη Γροιλανδία – μυθιστόρημα

Giles-Milton-4 Όταν το κατεψυγμένο πτώμα του Φέρις Κλαρκ εντοπίζεται στους πάγους της Γροιλανδίας, ο ιατροδικαστής-αρχαιολόγος Τζακ Ρέιβεν καλείται να διερευνήσει την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή είναι καχύποπτος γιατί το πτώμα βρίσκεται σε απολύτως άριστη κατάσταση. Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα όπου η λύση του μυστηρίου χάνεται στα βάθη της ιστορίας και τις πρακτικές των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. «Ο Άνθρωπος από τη Γροιλανδία είναι μια περιπέτεια, γραμμένη σε τριτοπρόσωπη αφήγηση, με γρήγορο ρυθμό, ορμητική ροή και καταιγιστική δράση. Η πλοκή διεγείρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και ακόμα πιο θελκτικές είναι οι αναφορές του συγγραφέα σε γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Τα πρόσωπα και οι διάλογοι χαρακτηρίζονται από το χειμαρρώδες ύφος του Μίλτον, συνεργώντας στη γρήγορη ροή του κειμένου. Οι ανατροπές που υπάρχουν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης απογειώνουν το ενδιαφέρον της ανάγνωσης. Ευκολοδιάβαστο, συναρπαστικό, ορμητικό!  Ένα page-turner βιβλίο που δεν μπορείς ν’ αφήσεις στιγμή από τα χέρια σου». diavaseme.gr Περισσότερα θέματα ιστορίας στα Podcast του συγγραφέα στο παρακάτω λινκ: quickanddirtytips.com Πληροφορίες minoas.gr facebook minoaseditions   instagram minoasbooks