H επόμενη μεγάλη περιπέτεια του Αστερίξ στη μεγάλη οθόνη θα διαδραματίζεται στην Κίνα, μια χώρα που ο μικρόσωμος Γαλάτης πολεμιστής και ο αχώριστος φίλος του, ο Οβελίξ, δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ στα άλμπουμ τους, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος Albert Rene.

«Αυτή η πρωτότυπη ιστορία θα οδηγήσει τους δύο ανίκητους Γαλάτες σε χώρες που δεν έχουν εξερευνήσει ποτέ μέχρι τώρα: φύγαμε για την Κίνα» ανέφερε ο εκδοτικός οίκος. Η ταινία προβλέπεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2020, όμως ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος θα την σκηνοθετήσει και ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές.

Από τη γέννησή του, το 1959, ο Αστερίξ έχει πουλήσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, 370 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο. Οι περιπέτειές του έχουν μεταφραστεί σε 111 γλώσσες και διαλέκτους.

Στη μεγάλη οθόνη, τον Αστερίξ έχουν ενσαρκώσει οι ηθοποιοί Κριστιάν Κλαβιέ, Κλοβίς Κορνιγιάλ και Εντουάρ Μπαέρ ενώ τον ρόλο του Οβελίξ κρατούσε πάντα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ.