Ο Χιθ Λέτζερ ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ενσάρκωση του Joker, όντας διατεθειμένος να φτάσει πολύ μακριά για να πετύχει την τελειότητα στις σκηνές του.

Έστω κι αν αυτό σήμαινε πως έπρεπε να φάει αληθινό ξύλο από τον Σκοτεινό Ιππότη!

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο, το «100 Things Batman Fans Should Know Before They Die» του Joseph McCabe, o Λέτζερ ήταν τόσο επικεντρωμένος στον ρόλο του που ζήτησε από τον συμπρωταγωνιστή του Κρίστιαν Μπέιλ να τον σπάσει πραγματικά στο ξύλο στην περιβόητη σκηνή της ανάκρισης του Joker από τον Batman.

Ο ίδιος ο Μπέιλ το εξομολογήθηκε στον McCabe: «Όπως βλέπεις στην ταινία, ο Batman αρχίζει να χτυπά τον Joker και συνειδητοποιεί πως αυτός δεν είναι άλλος ένας συνηθισμένος κακός. Γιατί όσο περισσότερο τον χτυπούσα, τόσο πιο πολύ το απολάμβανε. Τόσο πιο πολύ του έδινα ικανοποίηση».

batllnanbfefssrf2

Και ο Λέτζερ όμως συμπεριφερόταν στο γύρισμα με παρόμοιο τρόπο: «Κατά κάποιον τρόπο, με προκαλούσε να τον δείρω. Εγώ του έλεγα ‘‘Ξέρεις τι; Δεν χρειάζεται πραγματικά να σε χτυπάω. Θα δείχνει εξίσου καλό ακόμα και χωρίς αυτό’’. Κι εκείνος έλεγε: ‘‘Συνέχισε, συνέχισε, συνέχισε’’. Κοπανιόταν παντού και υπήρχαν τοιχώματα τριγύρω στο στούντιο που έσπαγαν και βαθουλώνονταν από κείνον, έτσι όπως ριχνόταν πάνω τους. Η αφοσίωσή του ήταν ολοκληρωτική».

Όπως ξέρουμε, ο 28χρονος Χιθ Λέτζερ πέθανε έξι μήνες πριν βγει στις αίθουσες το «Dark Knight», κι έτσι δεν πρόλαβε να δει τι αντίκτυπο είχε στο κοινό ο δικός του Joker. Για τον οποίο τιμήθηκε μεταθανάτια με Όσκαρ Β’ Ανδρικού…