Επιβεβαιώθηκε τελικά η φημολογία που έδινε και έπαιρνε στο Χόλιγουντ για τη μεγάλη επιστροφή του Μπρους Γουίλις στον ρόλο που τον καθιέρωσε ως ηθοποιό ταινιών δράσης.

«Die Hard: Year One» θα το λένε και θα είναι τόσο prequel όσο και sequel της σειράς, παρακολουθώντας τον John McClane σε νέα κωμικοτραγικά περιστατικά.

Ο Γουίλις θα παίξει έναν ρόλο κοντά στην ηλικία του, τη σημερινή εκδοχή του ήρωά του δηλαδή, πιάνοντάς τον από κει που τον άφησε το 2013 και το «A Good Day To Die Hard». Η νέα ταινία θα παρακολουθεί την ιστορία του McClane ως νεοφώτιστου αστυνομικού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 (ξεκινά από την Πρωτοχρονιά του 1979), αν και το υπόλοιπο φιλμ θα τοποθετείται στο σήμερα.

ddsnioha1

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που μου ζητούν να επιστρέψω και να κάνω άλλες εκδοχές και ενσαρκώσεις του “Die Hard”», είπε ο δημοφιλής ηθοποιός, παραδεχόμενος ωστόσο πως «το πρώτο [φιλμ] τα έχει πραγματικά όλα. Τα επόμενα προσπάθησαν απλώς να είναι τόσο καλά όσο εκείνη η ταινία».

Ο σκηνοθέτης Len Wiseman ομολόγησε πάντως πως θα είναι δύσκολη η μάχη να βρει κάποιον να παίξει τον νεαρό Γουίλις. Η τελευταία ταινία της σειράς, το «A Good Day to Die Hard», μάζεψε πάνω από 300 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, ανοίγοντας προφανώς την όρεξη στους παραγωγούς…

ddsnioha2

Και κάτι ακόμα: ο Μπρους Γουίλις ήταν πολύ τυχερός που πήρε αρχικά τον ρόλο, καθώς πριν από αυτός δοκίμασαν και απέτυχαν από τον Σταλόνε και τον Σβαρτσενέγκερ μέχρι τον Μπαρτ Ρέινολντς και τον Ρίτσαρντ Γκιρ!