Ο μαγικός κόσμος των κινουμένων σχεδίων έχει πολλά μυστικά αλλά και αναπάντητα ερωτήματα που λίγοι και περίεργοι θεατές έχουν θέσει αφού πρώτα έχουν παρατηρήσει πολλές δυσαρμονίες στα σώματα των αγαπημένων χαρακτήρων. Μία από τις πιο συνηθισμένες «δυσαρμονίες» είναι αυτή που αφορά την ύπαρξη 4 αντί για 5 δακτύλων στα χέρια των ηρώων.

Σε συνέντευξή τους στο BBC, οι animators Dan Povenmire και Jeff «Swampy» Marsh έδωσαν μερικές πληροφορίες εκ των έσω σχετικά με τον τρόπο που σχεδιάζονται οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Όπως σχολιάζουν, ο σχεδιασμός ξεκινά συνήθως από τα μάτια, αφού εκεί είναι πρέπει να εστιάσει η προσοχή. Τα χέρια ωστόσο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

Η απάντηση πάντως στο ερώτημα για τα 4 αντί των 5 δακτύλων είναι τελικά πολύ απλή και οι λόγοι κυρίως πρακτικοί. «Οι περισσότεροι animators καταλήγουν στα λιγότερα δάχτυλα απλώς και μόνο για λόγους οικονομίας. Όταν καλείσαι να βγάλεις 24 σχέδια για κάθε δευτερόλεπτο, το να “κόψεις” ένα δάχτυλο κάνει τεράστια διαφορά», εξηγεί αφοπλιστικά ο Marsh.