Η καλύτερη ορχήστρα του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Gramophon, θα εμφανιστεί  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με μαέστρο τον 33χρονο Άντρις Νέλσονς, μία από τις πιο λαμπερές παρουσίες της διεθνούς μουσικής σκηνής. Μαζί του ο Ζαν-Υβ Τιμποντέ, ένας από τους πιο συναρπαστικούς πιανίστες της εποχής.

Οι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης είναι ενταγμένες στη δημοφιλή Σειρά «Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι».

Η Βασιλική Ορχήστρα Κοντσέρτχεμπάου του Άμστερνταμ είναι 123 ετών, αλλά έχει κατακτήσει μια αιώνια νεότητα με την επίμονη παράδοσή της να εκσυγχρονίζει τον ήχο της, να είναι φιλική σε καινούργια μουσικά ρεύματα και να εμπιστεύεται νέους μαέστρους με φρέσκιες ιδέες για τη σχέση της μουσικής με το κοινό.

Στο πρόγραμμα των δύο συναυλιών περιλαμβάνονται έργα του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Εισαγωγή-Φαντασία «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» (εκδοχή του 1880), του Καμίγ Σαιν Σανς, Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 5, έργο 103 και Ίγκορ Στραβίνσκι, Πετρούσκα (εκδοχή του 1947).