Η νέα υπερπαραγωγή της HBO άφησε κοινό και κριτικούς να παραμιλούν ήδη από το πρώτο επεισόδιο, κάνοντας άπαντες να παραδεχτούν ότι πρόκειται για τον ιδανικό διάδοχο του φοβερού «Game of Thrones».

Τέτοια εντυπωσιακή πρεμιέρα είχε χρόνια να δει το παγκόσμιο κοινό, με καστ που θα ζήλευε δηλαδή ακόμα και κινηματογραφική ταινία, σκηνικά και γυρίσματα υψηλής αισθητικής, αλλά και ένα σενάριο που θίγει τα μεγάλα και αφανέρωτα, όπως η ανθρώπινη φύση, η τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον της τεχνολογικής ανθρωπότητας κ.λπ.

Το story αφορά στο κοντινό μας μέλλον, εκεί που οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου αναψυχής «Δήλος» συναναστρέφονται ανθρωπόμορφα ρομπότ σε ένα παιχνίδι φαντασιώσεων και ρόλων. Τα ανδροειδή είναι προγραμματισμένα να εκπληρώνουν τις ανθρώπινες επιθυμίες μέσα από τρεις θεματικές ενότητες: το Westworld, με θέμα την Άγρια Δύση, το Roman World, που διαδραματίζεται στην Πομπηία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, και το Medieval World, που αντλεί τη θεματολογία του από την ιπποτική Ευρώπη.

annnvnnsncees1

Το πάρκο που ικανοποιεί τους πιο μύχιους ανθρώπινους πόθους, από σεξουαλικές επαφές μέχρι και θανατηφόρες μάχες, έχει αφεντικό τον δρα Ρόμπερτ Φορντ, κανέναν άλλον από τον Άντονι Χόπκινς δηλαδή, και η όρεξη έχει ήδη ανοίξει για το φοβερό «Westworld» που μαγνητίζει το κοινό και σπάει τα ταμεία.

Το σκοτεινό και δυστοπικό sci-fi υπόσχεται μια εφιαλτική βόλτα στο μέλλον με υλικά του παρελθόντος, μιας και δεν είναι παρά ένα «πειραγμένο» γουέστερν: όλη η δράση λαμβάνει χώρα σε ένα θεματικό πάρκο Φαρ Ουέστ όπου τα ρομπότ-καουμπόηδες αρχίζουν να επιτίθενται στους επισκέπτες! Ή όπως το λέει και η ίδια η HBO, το «Westworld» είναι μια «σκοτεινή οδύσσεια για την αυγή της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της αμαρτίας», ένα υπαρξιακό παιχνίδι δηλαδή όπου η πραγματικότητα και η φαντασία παύουν να διαπερνιούνται αντιφατικά.

annnvnnsncees2

Τα social media έχουν ήδη πάρει φωτιά και οι μετρήσεις έδειξαν πως η πρεμιέρα του έκανε το καλύτερο άνοιγμα σειράς του δικτύου HBO! Ο Ταραντίνο θα χτυπάει πιθανότατα το κεφάλι του στον τοίχο που είπε «όχι» στη σειρά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Τζόναθαν Νόλαν (αδελφό, στενό συνεργάτη και σεναριογράφο του Κρίστοφερ Νόλαν) να γυρίσει το τηλεοπτικό προϊόν της ζωής του.

Τα ονόματα του καστ είναι ακαταμάχητα, προσθέτοντας μπόλικες δόσεις μαγείας σε μια ούτως ή άλλως φανταστική πραγματεία για τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης. Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Westworld» σηματοδοτεί ταυτοχρόνως τη μεγάλη επιστροφή του Άντονι Χόπκινς, ο οποίος πλαισιώνεται από ηχηρά ονόματα, όπως οι Εντ Χάρις, Ρέιτσελ Γουντ, Τζέιμς Μάρσντεν κ.ά.

annnvnnsncees5

Η ΗΒΟ έριξε μεγάλο βάρος στη δημιουργία του «Westworld», το οποίο προορίζει για νέα ναυαρχίδα του προγράμματός της τώρα που το «Game of Thrones» οδεύει σιγά σιγά προς το τέλος του. Κι αν λάβουμε υπόψη μας τις πρώτες κριτικές από τη σειρά, μάλλον τη βρήκε! «Αν αυτό είναι το μέλλον των δραματικών σειρών του HBO, τότε είναι ένα συναρπαστικό μέλλον», σχολίασε σχετικά το «The Atlantic».

Με τον τίτλο του απόλυτου must της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, τα Novacinema φέρνουν πρώτα πρώτα και με διαφορά το «Westworld» στην ελληνική τηλεόραση κάθε Κυριακή στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00 (Novacinema4HD).

Παραμένοντας εξάλλου πιστά σε όλα όσα μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, τα Novacinema συνεχίζουν να φέρνουν ταυτόχρονα ή λίγο μετά την Αμερική τις πιο δημοφιλείς ξένες σειρές. Στο «Westworld» μάλιστα η Nova πρωτοτύπησε και από μια άλλη σκοπιά, διαθέτοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς δωρεάν για όλους, ανεξαρτήτως αν ήταν κάποιος συνδρομητής ή όχι δηλαδή, μέσα από το novaguide.gr!

annnvnnsncees3

Σκοτεινό, τολμηρό και δυνατό, το «Westworld» αποβιβάζεται στα Novacinema για να βάλει φωτιά στην οικιακή ψυχαγωγία, με μία μάλιστα απλή κίνηση: συνδέεις τον αποκωδικοποιητή με το internet και αποκτάς δωρεάν πρόσβαση στο Nova On Demand, βάζοντας στο χέρι όλες τις μεγάλες πρεμιέρες της Nova, τις λατρεμένες σειρές και τα παιδικά που βλέπουμε με μανία, αλλά και πλήθος ντοκιμαντέρ και όλη φυσικά τη χρυσή ταινιοθήκη της Finos Films!

Οι δυνατότητες βεβαίως της Nova δεν τελειώνουν στο Nova On Demand, κάθε άλλο! Την τηλεόραση όπως την ξέραμε καλό είναι να την ξεχάσουμε, μιας και η Nova μας δίνει δυνατότητα εγγραφής (REC) των αγαπημένων μας προγραμμάτων (ακόμα και προγραμματιζόμενη!), μετατρέποντας τον σκληρό δίσκο σε προσωπική ταινιοθήκη!

Αλλά και δυνατότητα Pause & Play, με την οποία σταματάς το ζωντανό πρόγραμμα και το συνεχίζεις όταν επιθυμείς(!), καθώς και επιλογές Rewind, πηγαίνοντας πίσω στο ζωντανό πρόγραμμα δηλαδή για να ξαναδείς τη φάση που μόλις έχασες!