Η «απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα» των Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο φημισμένος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Σεργκέι Πολούνιν, θα βρεθούν αυτά τα Χριστούγεννα, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, χαρίζοντας στους φίλους του μπαλέτου τις υπέροχες ερμηνείες τους σε ένα από τα ωραιότερα έργα όλων των εποχών, τη «Ζιζέλ».

Οι δύο σπουδαίοι χορευτές θα δώσουν τρεις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (στις 20.00), πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, το θρυλικό καλλιτεχνικό σχήμα της Ρωσίας που συμπράττει συχνά με μεγάλους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, παραμένοντας πιστό στη στρατηγική των κορυφαίων συνεργασιών του.

Το ελληνικό κοινό, που έχει αγαπήσει την «τσαρίνα» του κλασικού μπαλέτου από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις της στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα έχει το προνόμιο να απολαύσει τη Σβετλάνα Ζαχάροβα, υπό τους ήχους της γοητευτικής μουσικής του Λούντβιχ Μίνκους, να ενσαρκώνει την αγαπημένη της ρομαντική ηρωίδα, τη Ζιζέλ, έναν ρόλο που έχει σφραγίσει τη λαμπρή σταδιοδρομία της. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα χορέψω ξανά στη σκηνή του Μεγάρου το ρόλο της Ζιζέλ, γιατί είναι ο αγαπημένος μου ρόλος. Σας εύχομαι ειρήνη, χαρά, και κάθε αλλαγή να γίνεται για το καλύτερο» αναφέρει απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό η διεθνούς φήμης χορεύτρια για την επικείμενη εμφάνισή της στη χώρα μας.

Την έχουν χαρακτηρίσει «ζωντανό θρύλο», «ντίβα», «σούπερσταρ», ενώ το Θέατρο Μπολσόι τής έχει απονείμει τον τίτλο «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με δύο θρυλικές μπαλαρίνες, την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα.

Η Σ. Ζαχάροβα, η πιο περιζήτητη χορεύτρια του κόσμου σήμερα, η «Καλλιτέχνις του λαού της Ρωσίας», επέλεξε να εμφανιστεί στην Ελλάδα, αυτά τα Χριστούγεννα, αν και αποτελεί «το μήλον της έριδος» ανάμεσα στις μεγαλύτερες σκηνές παγκοσμίως –από τη Σκάλα του Μιλάνου και την Όπερα του Παρισιού έως το New York City Ballet και τα Μπαλέτα του Τόκιο– που τη διεκδικούν συχνά ως προσκεκλημένη μπαλαρίνα τους για τις εορταστικές παραστάσεις τους.

Στο πλάι της εμφανίζεται ο 26χρονος σταρ του χορού Σεργκέι Πολούνιν, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Πρίγκιπα Άλμπρεχτ. Έχοντας χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας –υπήρξε ο νεότερος χορευτής στην ιστορία του–, συνεργάζεται συχνά ως προσκεκλημένος σολίστ με τα Μπολσόι, ενώ εμφανίζεται και με το Μουσικό Θέατρο Στανισλάφσκυ & Νεμίροβιτς-Ντάντσενκο της Μόσχας, καθώς και με τα Μπαλέτα της Όπερας του Νοβοσιμπίρσκ. Το ταλέντο του Σεργκέι Πολούνιν αναδείχθηκε σε ηλικία μόλις 13 ετών, όταν έγινε δεκτός από τη Σχολή του Βασιλικού Μπαλέτου της Βρετανίας, όπου σπούδασε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρούντολφ Νουρέγεφ. Ο πολυβραβευμένος ουκρανικής καταγωγής καλλιτέχνης έχει χαρακτηριστεί από τη διεθνή κριτική ως «ένας εξαίρετος χορευτής με ατσάλινη τεχνική και πανέμορφη γραμμή» («New York Times»).

Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, ένα από τα ιστορικά κρατικά συγκροτήματα της Ρωσίας, συνεργάζονται σταθερά με δύο βασικούς πυλώνες της ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα περίφημα Μπολσόι της Μόσχας και τα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας από κοινού μοναδικές παραστάσεις, λαμπερά γκαλά χορού και επετειακά αφιερώματα. Το διάσημο χορευτικό συγκρότημα έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη, με τις δικές του εντυπωσιακές παραγωγές, οι οποίες επί 40 χρόνια αποσπούν διθυραμβικές κριτικές και επευφημούνται από χιλιάδες θεατές τόσο στη Ρωσία όσο και στις περιοδείες σε περισσότερες από 60 χώρες.

Τιμές εισιτηρίων: Παιδιά, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25 ευρώ, Ζώνη Γ: 35 ευρώ, Ζώνη Β: 55 ευρώ, Ζώνη Α: 75 ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη: 95 ευρώ (παιδικά-φοιτητικά για τη Διακεκριμένη Ζώνη: 42 ευρώ). Τα παιδικά εισιτήρια ισχύουν για παιδιά έως 12 ετών.