Κάποια από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, μας δίνουν αφορμή να τα επισκεφτούμε ξανά. Εκτός από τις πλούσιες και αξιόλογες συλλογές τους, στους χώρους τους φιλοξενούν πανέμορφα και ζεστά cafe- εστιατόρια τα οποία κερδίζουν τις εντυπώσεις. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Για καφέ, γλυκό, φαγητό ακόμη και ποτό, οι ήρεμοι χώροι τους ενδείκνυνται για χαλαρωτικές στιγμές και εποικοδομητικές συζητήσεις με τους φίλους. Με «φόντο» την ιστορία, τον πολιτισμό και την Τέχνη, συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Επέλεξε ποιο από αυτά θα γίνει η αφορμή για την επόμενη πολιτιστική σου έξοδο.

Μουσείο Ακρόπολης

acropolis_museum_restaurant_kentriki Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου Ακρόπολης, το cafe- εστιατόριό του προσφέρει εκπληκτική θέα στον ιερό βράχο, τόσο από τον εσωτερικό του χώρο που περιβάλλεται από μεγάλες τζαμαρίες, όσο και από την εξωτερική βεράντα του. Ο κατάλογος του φαγητού αποτελείται από προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας, ενώ σε καθημερινή βάση διατίθεται και πιάτο ημέρας βασισμένο σε τοπικές συνταγές από διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη, καθημερινά έως τις 12.00 μπορείς να απολαύσεις και πλούσιο, ελληνικό, παραδοσιακό πρωινό. Τέλος, για τους μικρούς συνοδούς σου υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού. Δες περισσότερες πληροφορίες για το Μουσείο Ακρόπολης και το cafe – εστιατόριό του εδώ.

Μουσείο της Πόλης των Αθηνών

mouseio_polisathinwn_blackduck Στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών, λειτουργεί το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot, ένας χώρος άκρως χαλαρωτικός στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μπορείς να το επισκεφτείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα και να περάσεις ευχάριστες στιγμές σε έναν χώρο που ξεχωρίζει για το cozy και ατμοσφαιρικό περιβάλλον του. Η αναβίωση του ιστορικού κήπου της οικίας Δεκόζη Βούρου –το bistrot κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργεί στον κήπο του μουσείου– θα σε μεταφέρει πίσω στο χρόνο, τότε που ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία. Μάλιστα, ο κήπος της έπαυλης ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα, ο οποίος μάλιστα είχε τέσσερις εισόδους, σιντριβάνι και μια στέρνα. Περισσότερα για το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot εδώ.

Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

mouseio_goulandri_museum_cafe Το Museum Cafe λειτουργεί στον υπέροχο κήπο (κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού) και σε έναν πανέμορφο εσωτερικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά, από το Μάιο του 2014. Αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ το πρωί, για φαγητό το μεσημέρι ή το βράδυ με δημιουργίες της μεσογειακής κουζίνας επιμελημένες από την ομάδα του Δειπνοσοφιστηρίου Catering, για γλυκό δια χειρός του chef patissier Διονύση Αλέρτα, ή για να κλείσεις την ημέρα σου με ένα απολαυστικό cocktail στον πολλά υποσχόμενο χώρο του. Περισσότερες πληροφορίες για το Museum Cafe θα βρεις εδώ.