Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με θέμα 6 ιστορίες των Μύθων του Αισώπου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της εταιρίας DOCA, για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση, «6 Μύθοι του Χθες… Ιστορίες του Σήμερα», απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, μεγάλους και μικρούς, με σκοπό να διδάξει, να ευαισθητοποιήσει και ταυτόχρονα να ενισχύσει τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, καθώς μέρος των εσόδων της, θα διατεθεί για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους.

Έξι ιστορίες που ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο, ξεπροβάλλουν η μία μέσα από την άλλη, και παρουσιάζουν μια διαδρομή και μια αναδρομή σε διαφορετικές εποχές, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, με τους χαρακτήρες του Αισώπου ν’ αλλάζουν κάθε φορά πρόσωπο.

Έτσι, λαγοί, αλεπούδες, κοράκια και ελάφια μεταμορφώνονται από Κυρίες της Αυλής σε μουσικά είδωλα. Και τότε, όλα μπορούν να συμβούν…

Η διασκευή και η σκηνοθεσία ανήκουν στην Έλλη Μερκούρη, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Αβραμάκη, Έλλη Μερκούρη, Νίκος Ορτετζάτος και Θάνος Φερετζέλης.

Η παράσταση αυτή αποτελεί μέρος της καμπάνιας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας DOCA, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δημιουργεί έξι συλλογές από τσάντες και πορτοφόλια, με τίτλο «Aesop’s Fables» εμπνευσμένες από τους μύθους του Αισώπου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών των προϊόντων, τα οπoία έχουν ήδη μεγάλη απήχηση στο κοινό, θα διατεθούν εξολοκλήρου για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Χωριών SOS.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. Τα εισιτήρια διατίθενται στα καταστήματα DOCA, Τσιμισκή 57 και Mediterranean Cosmos, καθώς επίσης στα γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS Γρηγορίου Παλαμά 8 και στα εκδοτήρια του Βασιλικού Θεάτρου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση. Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

doca