Με μουσικές επιλογές από το 1920 έως το 1950, από τον Νίκο Καρβουντζή, η ομάδα Σάντα Μιλονγκίτα καλεί χορευτές, λάτρεις του αργεντίνικου χορού αλλά και όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους στην ατμοσφαιρική αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί στην αποβάθρα του Ρουφ οι χορευτές έχουν την ευκαιρία, κάθε Παρασκευή, να ξεδιπλώσουν τις ικανότητες τους στο τάνγκο, δημιουργώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα, ξεχωριστή.

Το τάνγκο, γεννήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Η ανάμειξη Κρεολών, Ισπανών, Ιταλών και Αράβων μεταναστών οδήγησε στην αναζήτηση ενός νέου τρόπου να χορεύει κανείς τη μιλόνγκα (ρυθμικός χορός που μοιάζει με την αφρικανική χαμπανέρα).

Έτσι δημιουργήθηκε το τάνγκο, ως εξέλιξη της μιλόνγκα, από τη διασταύρωση διαφορετικών ρυθμών και κουλτούρας, που σύντομα έσπασε τα όρια του περιθωριακού «κοινού» του και εξαπλώθηκε, όχι μόνο στο Μπουένος Άιρες και σε όλη την Αργεντινή, αλλά στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Φανατικοί υπέρμαχοι του tango χορεύουν σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ στις σημαντικότερες milongas συγκαταλέγονται αυτές του Παρισιού, του Βερολίνου, της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης. Η ιδιαίτερη κουλτούρα του τάνγκο δεν έχει αφήσει ασυγκίνητους τους Έλληνες, αφού ολοένα και περισσότεροι έρχονται σε επαφή με τον χορό και παρασύρονται από την μαγεία του.

Η βραδιά στο «τρένο» ξεκινά στις 10.30μμ.