Η Πάτι Μπόιντ δεν είναι απλά μια μοιραία γυναίκα, είναι ο ορισμός της μοιραίας γυναίκας! Η βρετανίδα που υπήρξε ένα εντυπωσιακό μοντέλο, σημάδεψε τη παγκόσμια μουσική σκηνή όσο καμία, καθώς όχι μόνο κατάφερε και την ερωτεύτηκαν δυο από τους κορυφαίους μουσικούς, αλλά για χάρη της γράφτηκαν και μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια.

Το 1964, η Πάτι γνώρισε τον Τζορτζ Χάρισον των Beatles στην ταινία «A Hard Day’s Night» που γύρισε το γκρουπ. Εκείνη ήταν 21 και εκείνος 22 ετών. Στην δεκαετία που ακολούθησε, η σχέση τους θα ταραζόταν από ένα θυελλώδες ερωτικό τρίγωνο που συμπλήρωνε ο Έρικ Κλάπτον. Πάτι και Χάρισον παντρεύτηκαν το 1966 και χαρακτηρίστηκαν το «εθνικό ζευγάρι» της Βρετανίας, με τον κιθαρίστα των «σκαθαριών» να γράφει για πάρτη της το κομμάτι «Something» και φυσικά ακολούθησαν και άλλα για τα οποία η ξανθιά καλλονή αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης.

patty
Πάτι Μπόιντ και Τζορτζ Χάρισον

Το «άνοιγμα» στον Κλάπτον, έγινε όταν οι δυο μουσικοί γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας των ‘60s και έγιναν φίλοι. Μέσω του Χάρισον ο Κλάπτον γνώρισε την Μπόιντ και όσα ακολούθησαν έμειναν στην ιστορία: Ο ερωτευμένος Κλάπτον, έγραψε το θρυλικό «Layla» σκεπτόμενος την Πάτι, σήμερα 71 ετών, και ακολούθησαν τα, μεταξύ άλλων, «Don’t Let Me Wait Too Long», «Bell Bottom Blues» και «Wonderful Tonight».

patty2
Με τον Έρικ Κλάπτον

Ακούστε τα τραγούδια που γράφηκαν σύμφωνα με το pixable.com, για την Πάτι Μπόιντ: