Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δώδεκα βραβεία Εmmy κέρδισε η δημοφιλής σειρά Game of Thrones συμπεριλαμβανομένου του βραβείου της καλύτερης δραματικής σειράς. Καμία άλλη σειρά δεν έχει κερδίσει τόσα βραβεία σε μία χρονιά, με το προηγούμενο ρεκόρ να βρίσκεται στο «The West Wing» στα βραβεία του 2000 (9 βραβεία).

Οι παραγωγοί, παραλαμβάνοντας το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς, ευχαρίστησαν το τηλεοπτικό δίκτυο ΗBO, επειδή, όπως είπα, «πίστεψε στους δράκους!».

Τέσσερις φορές ήταν υποψήφιο στο παρελθόν στη συγκεκριμένη κατηγορία το «Game of Thrones», ωστόσο χθες κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο επικρατώντας των «Ο Πύργος του Ντάουντον», «House of Cards», «Tο πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο» και «Mad Men».

Ο Peter Dinklage, δηλαδή ο τηλεοπτικός Tyrion Lannister, απέσπασε το βραβείο του Β΄ρόλου σε δραματική σειρά. Μεταξύ των βραβείων που κέρδισε η σειρά ήταν και αυτά του σεναρίου και σκηνοθεσίας.

Με το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά, έφυγε Jon Hamm. O 44χρονος βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στον ρόλο του, Ντον Ντρέιπερ, στην τηλεοπτική σειρά «Mad Men».

fox1 fox2 fox3