Τον επόμενο ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τον πιο διάσημο κινηματογραφικό πράκτορα και θα πιει το μαρτίνι του «shaken, not stirred» αναζητεί η βιομηχανία του κινηματογράφου κι ενώ το κοινό είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον νέο Bond με νεωτερισμούς δεν φαίνεται να είναι το ίδιο έτοιμοι και οι συντελεστές της κινηματογραφικής επιτυχίας.

Πλέον τα σχόλια και ο προβληματισμός δεν είναι για το ποιος θα ενσαρκώσει τον Άγγλο πράκτορα, αλλά ποιος δεν είναι κατάλληλος για το ρόλο. Μετά τα ρατσιστικά υπονοούμενα που αποδόθηκαν στον Roger Moore για τον Idris Elba που λέγεται ότι θα είναι ο επόμενος πράκτορας 007, τώρα έρχονται οι δηλώσεις του συγγραφέα Anthony Horowitz που εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον εάν ο Elba είναι ο κατάλληλος Bond.

ΙΝΤΡΙΣ ΕΛΜΠΑ

Μιλώντας στη Daily Mail ο Horowitz είπε ότι δεν είναι σίγουρος εάν ο Idris Elba πρέπει να είναι ο διάδοχος του Daniel Craig για το ρόλο του 007, παρότι η πλειονότητα των θαυμαστών του ηθοποιού υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Για τον Craig, ο Horowitz δεν έχει να πει τίποτα κακό, παρά μόνο επαίνους και τον αποκαλεί τον «τέλειο Bond».

«Ο Idris Elba είναι ένας καταπληκτικός ηθοποιός. Για μένα όμως είναι πολύ τραχύς για να παίξει αυτό το ρόλο. Δεν είναι θέμα χρώματος. Νομίζω ότι χρειάζεται να διανύσει πολύ “δρόμο” για να μπορέσει να υποδυθεί τον Bond. Είναι σημαντικό αυτός που θα ενσαρκώσει τον πράκτορα 007 να είναι ένας γλυκός τύπος», εξηγεί ο Horowitz .

Μάλιστα για να αποδείξει ο Horowitz ότι δεν έχει θέμα με το χρώμα του ηθοποιού και ότι το σχόλιο του δεν είναι ρατσιστικό προτείνει τον Adrian Lester, γνωστό από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο Hustle του BBC, για τον ρόλο του Bond, ενώ έχει επιλέξει τον ηθοποιό David Oyelowo  για την ηχογραφημένη μορφή του βιβλίου του «Trigger Mortis», πάνω στο οποίο θα βασιστεί η νέα ταινία του James Bond.

Πάντως ο Elba, θεωρείται ως ένας από τους πιο όμορφους άντρες του κόσμου και πρόσφατα επιλέχθηκε να είναι ο πρώτος άντρας που θα κάνει εξώφυλλο στο περιοδικό Maxim, ενώ πολύ συχνά συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους πιο καλοντυμένους. Όλα αυτά όμως δεν είναι αρκετά για πείσουν τον Horowitz, ώστε να συναινέσει για να πάρει ο ηθοποιός το ρόλο του Bond…