«Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό» λέει ο θυμόσοφος λαός και όποιος διαφωνεί να σηκώσει… το χέρι του. Εξάλλου, μια βόλτα στη στολισμένη πόλη, είναι αρκετή για να σας βάλει στο πνεύμα των Γιορτών και να νιώσετε τη μαγεία τους.

Αν, λοιπόν, φέτος, επιλέξατε να παραμείνετε στην Αθήνα ή αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα, υπάρχουν πολλές επιλογές και προτάσεις για να περάσετε αξέχαστα. Και μάλιστα δωρεάν εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα.

Η Αθήνα γεμίζει μουσική!

Η Πλατεία Συντάγματος χορεύει και φέτος στον ρυθμό των Χριστουγέννων! Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου στις 12:00 η «καρδιά» της Αθήνας, θα πλημμυρίσει με mainstream τζαζ ήχους των δεκαετιών του ’50 και του ’60 από το Sub Quartet. Στις 18:00 στη σκηνή ανεβαίνει ο ανατρεπτικός Πάνος Βλάχος, ο οποίος υπόσχεται μια αυτοσχέδια μουσική γιορτή που θα έχει απ’ όλα!

Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 18:00, ο γεμάτος ενέργεια Jerome Kaluta και η μπάντα του μας περιμένουν με διεθνείς soul επιτυχίες, από τα ’70s έως το σήμερα.

Η γιορτινή μουσική σκηνή της Πλατείας Συντάγματος κλείνει την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, με τον μοναδικό performer Tonis Sfinos, ο οποίος έρχεται στις 18:00 παρέα με τους The Playmates, την πενταμελή μπάντα του, την τραγουδίστρια Νάγια Δούκα και τον ηθοποιό Αντώνη Παπαηλία στον ρόλο της «Λόλας», στο πιο φανταχτερό «Christmas Disco Party»!

Το «Μουσείο Μαρία Κάλλας» ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Για να γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα, το νέο μουσείο της πόλης, το «Μουσείο Μαρία Κάλλας», το πρώτο παγκοσμίως αφιερωμένο στην «La Divina», ανοίγει τις πόρτες του για μια διπλή οργανωμένη ξενάγηση με ελεύθερη είσοδο (και απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση). Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μεγάλης ντίβας, της όπερας και του λυρικού θεάτρου, μέσα από μια διαδρομή βιωματικής εμπειρίας, εμπλουτιζόμενη από οπτικοακουστικά μέσα, κείμενα, νέες τεχνολογίες, ηχητικά και ιστορικά τεκμήρια.

Παράλληλα, η πρώτη συναυλία στους χώρους του έρχεται από το Αθηναϊκό Κουιντέτο «Δημήτριος Δούνης», το οποίο στις δύο παραστάσεις «Christmas Visions» παρουσιάζει ένα εορταστικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες σουίτες από την Αναγέννηση έως και σήμερα, γραμμένες από Έλληνες και ξένους συνθέτες.

Η «Νύχτα των Ευχών» στην Πλατεία Κοτζιά

Έχει γίνει πλέον το αγαπημένο έθιμο της Παραμονής των Χριστουγέννων και από φέτος θα είναι και στις 24 Δεκεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι «φωτίζουμε» την Πλατεία Κοτζιά με τα παραδοσιακά βιοδιασπώμενα φαναράκια, τα οποία θα ταξιδέψουν ως τον ουρανό μεταφέροντας τις ευχές μας. Σε αυτήν τη μαγική βραδιά των Χριστουγέννων, οι ατμοσφαιρικές μελωδίες θα έρχονται από το βανάκι του σταθμού ΑΘΗΝΑ 9.84 που θα «ντύνει» μουσικά την εκδήλωση με επιλογές των ραδιοφωνικών παραγωγών του.

«Ονειρεύτηκα τα λευκά Χριστούγεννα» στο Faust

Για δύο βραδιές, στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, 25 και 26 Δεκεμβρίου, στις 20.00, στο Faust θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο, η παράσταση «Ονειρεύτηκα τα λευκά Χριστούγεννα». Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Θανάση Τριαρίδη ανταμωμένη με τραγούδια του Χρήστου Διαμαντή.

«Για κάποια άλλα Χριστούγεννα. Για τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Για τα καμένα τους πρόσωπα.
Για ένα κορίτσι δίχως όνομα. Για το χαμόγελό του. Μια γιορτή για εκείνους που δεν είναι εδώ. Για την ανάγκη».

Ανάγνωση παραμυθιού: Αντιγόνη Σταυροπούλου
Μουσική και τραγούδι: Βασίλης Φαλάρας
Ανάγνωση ποιημάτων: Νικόλας Ανδρουλάκης, Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Αλέξανδρος Σάουκ