Για ένα απολαυστικό ταξίδι στο χρόνο στην παλιά καλή Αθήνα υπάρχουν στέκια στην πόλη που λειτουργούν ως χρονομηχανή.

Με ρετρό αισθητική και μια ατμόσφαιρα που πραγματικά σε γαληνεύει, επιλέξτε κάποιο από τα στέκια που ακολουθούν στο κέντρο της πόλης και αναπολήστε το παρελθόν μέσα από όμορφες εικόνες.

Γιασεμί

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ, επί της Μητροπόλεως (νο 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας με ένα μοντέρνο twist στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Αλεξανδρινό

Τα βράδια στα Εξάρχεια έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με το Αλεξανδρινό. Σημείο αναφοράς για την Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 69), το ατμοσφαιρικό καφέ- μπιστρό αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να βγείτε στην περιοχή. Οι τζαζ μουσικές και η classy αισθητική στα σημεία αναφοράς του, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με vintage cocktails ή ένα αρωματικό ποτήρι κρασί.

Ωραία Ελλάς

Καφενείο Η Ωραία Ελλάς

Στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης, στο Μοναστηράκι (Μητροπόλεως 59), βρίσκεται η Ωραία Ελλάς, ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά καφενεία που μπορεί να συναντήσει κανείς στην καρδιά της Αθήνας.

Χώρος που ανασαίνει στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και κουβαλά τις μνήμες της συναρπαστικής πορείας του εμπορικού δρόμου, κοιτάζοντας κατάφατσα τον ιερό ναό. Στα μαρμάρινα τραπέζια που έχουν θέα την Πλάκα και την Ακρόπολη, μπορείτε να απολαύσετε ωραίους και πλούσιους μεζέδες, μερακλίδικο καφέ και ελληνικά αποστάγματα.