Η ιταλική εταιρεία θα παρουσιάσει στη ελβετική πόλη τον προσεχή Μάρτιο το νέο μεγάλο πολυμορφικό της μοντέλο, που θα βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο Dodge Journey.

Οι στενές σχέσεις ανάμεσα στο ιταλικό Γκρούπο και την αμερικάνικη Chrysler καλά… κρατούν, με τα μεγαλόπνοα σχέδια του μεγάλου άνδρα και Προέδρου του Δ.Σ. της Fiat S.p.A., Sergio Marchionne, για παράλληλο βίο των δύο ομίλων και δραστική περικοπή στα κόστη εξέλιξης νέων μοντέλων να προχωρούν με γοργούς μάλιστα ρυθμούς.

Ένα ακόμα δείγμα γραφής της αμερικανο-ιταλικής αυτής σύμπραξης αναμένεται -σύμφωνα με έγκυρες πηγές- να δούμε σε κάτι παραπάνω από τρεις μήνες από σήμερα, και συγκεκριμένα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου η Fiat αναμένεται να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του…

Οδυσσέα (βλ. Ulysse), του μεγάλου δηλαδή πολυμορφικού της μοντέλου. Επί της ουσίας, το Fiat Freemont, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του αυτοκινήτου στις επιμέρους αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, δεν είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, αλλά, τουναντίον, το γνωστό μας Dodge Journey (που πρόσφατα υπέστη ένα περιορισμένης έκτασης face lift, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην Έκθεση του Λ. Άντζελες), με τα σήματα της Fiat!

Ως εκ τούτου, το όχι και τόσο επιτυχημένο εμπορικά Dodge Journey θα σταματήσει να διατίθεται στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2011, οπότε και θα ξεκινήσει η διάθεση του «νέου» Freemont.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι αυτή τη στιγμή δει το φως της δημοσιότητας, ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Freemont έναντι του Ulysse θα είναι το γεγονός ότι το πρώτο θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Κάτω από το καπό του μάλιστα θα φιλοξενείται ένας ολοκαίνουργιος 2λιτρος τουρμποντίζελ κινητήρας με ισχύ 170 ίππων, ο οποίος εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Chrysler και έρχεται να αντικαταστήσει τον επίσης 2λιτρο τουρμποντίζελ, των 140 όμως ίππων, του Dodge Journey.

Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι, καθώς όσο περνά ο χρόνος όλο και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το νέο crossover των Ιταλών θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: 4troxoi.gr