Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολις η BMW Ελλάς παρουσίασε στους Έλληνες δημοσιογράφους τη ναυαρχίδα της μάρκας που ακούει στο όνομα BMW i7.

Η σειρά 7 βρίσκεται ήδη στην 7η γενιά από την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου (1977) και φυσιολογικά θα πρωταγωνιστήσει στην πολυτελή κατηγορία, καθώς εκτός από τα γονίδια του μοντέλου διαθέτει πλήθος καινοτομιών στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης. Πέραν αυτού και επειδή πολλοί από τους ιδιοκτήτες του κορυφαίου αυτού μοντέλου προτιμούν να οδηγούν οι ίδιοι το αυτοκίνητό τους, στην 7η γενιά της σειράς 7 οι σχεδιαστές έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην οδηγησιμότητα του εντυπωσιακού οχήματος, αλλά και στην οδηγική ευχαρίστηση που αυτό προσφέρει σε όσους το οδηγούν.

Η νέα BMW Σειρά 7 διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και εστιάζει στα βασικά στοιχεία τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό σχεδιασμό της. Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως η οθόνη Theatre Screen, η πολυαισθητηριακή εμπειρία οχήματος iDrive με την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος Operating System 8, καθώς και η κυρτή οθόνη Curved Display, αλλά και η λειτουργία Manoeuvre Assistant για αυτοματοποιημένη στάθμευση και ελιγμούς, υπογραμμίζουν τον προοδευτικό χαρακτήρα του πολυτελούς sedan. Πέρα από το αυξημένο επίπεδο άνεσης και το μοναδικό σύστημα ψυχαγωγίας, η επιλογή Executive Lounge για τους πίσω επιβάτες με τη βελτιστοποιημένη θέση ανάκλησης του καθίσματος και τη νέα επένδυση εσωτερικού από δέρμα Merino/κασμιρένιο μαλλί της BMW Individual, συμβάλλει ουσιαστικά στην μεγιστοποίηση της ευχαρίστησης των επιβατών του μοντέλου.

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να ψυχαγωγηθούν με τη νέα BMW Theatre Screen, μια πανοραμική οθόνη 31,3 ιντσών σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται προς τα κάτω από την οροφή και ουσιαστικά δημιουργεί μια κινηματογραφική αίθουσα σε τροχούς. Επιπλέον, οδηγός και συνοδηγός μπορούν να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου, εμώ ένα σύστημα κεραίας συμβατό με 5G φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας.

Κινητήρες για όλες τις προτιμήσεις

Η νέα Σειρά 7 προσφέρει επιλογή από κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in υβριδικά συστήματα και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η βαυαρική λιμουζίνα στην έκδοση i7 xDrive60 εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 544 ίππων (259 εμπρός – 312 πίσω) με 745 Nm ροπής. Το έργο των κινητήρων μπορεί να εκτοξεύσει το βάρους 2.700+ κιλών, πληθωρικό αμάξωμα (διαστάσεις 5.391 Χ 1.950 Χ 1.544 χλστ – μεταξόνιο 3.215 χλστ) από στάση στα 100 χλμ/ώρα μέσα σε 4.7΄΄ και να το φτάσει σε τελική ταχύτητα 240 χλμ/ώρα.

Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μπαταρία 101,7 kWh, η οποία υπόσχεται μέγιστη αυτονομία 624 χλμ., με δυνατότητα φόρτισης από πυλώνα 195 kW, όπου σε 10 λεπτά αποκτά ενέργεια για 129 χλμ. σε 10 λεπτά, ενώ φορτίζει από το 10 στο 80% σε 34 λεπτά. Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι ιδιαίτερα χαμηλή για ένα τόσο μεγάλο και βαρύ όχημα καθώς βρίσκεται σε μέση τιμή 18,4 kWh/100 χλμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γκάμα των κινητήρων υπάρχει και έκδοση diesel, ενώ στους επόμενους μήνες την γκάμα του αυτοκινήτου στη χώρα μας θα συμπληρώσει η έκδοση M70 xDrive με μέγιστη απόδοση 600 ίππων και 1.000 Nm ροπής.

Η νέα BMW Σειρά 7 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Η τιμή της BMW i7 στην ελληνική αγορά ξεκινά από τα 162.150 ευρώ, ενώ η τιμολογιακή βάση της σειράς βρίσκεται στα 141.600 ευρώ.

Προσεχώς η θωρακισμένη BMW Σειρά 7

Ένα όχημα υψηλής προστασίας βασισμένο στη νέα Σειρά 7 είναι τώρα υπό εξέλιξη και θα προστεθεί στη γκάμα εντός του 2023. Έχοντας εξελιχθεί εξολοκλήρου από λευκό φύλλο χαρτί, η θωρακισμένη έκδοση του μοντέλου πληροί τις ειδικές απαιτήσεις αρχών, εκπροσώπων του κράτους και προσωπικοτήτων υψηλού κύρους που χρειάζονται ειδική προστασία.

Η εξέλιξη της νέας θωρακισμένης BMW Σειράς 7, έχει στον πυρήνα της μία καινοτόμα φιλοσοφία προστασίας που έχει αναπτυχθεί από το Group. Αυτή προσφέρει εξαιρετικά υψηλά πρότυπα προστασίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης εσωτερικού, δυναμικής οδήγησης και οδηγικής άνεσης που χαρακτηρίσουν όλη τη γκάμα της νέας Σειράς 7.