Η νέα γενιά του μικρού πεντάθυρου και ενός όγκου μοντέλου της Daihatsu, μόλις παρουσιάστηκε. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να αφορά την ιαπωνική αγορά (τουλάχιστον προς το παρόν) όμως η Daihatsu σημειώνει ένα προσωπικό ρεκόρ, αφού το Move σημειώνει τη μικρότερη κατανάλωση μη-υβριδικού οχήματος στην Ιαπωνία.

Το σημαντικό με τη νέα γενιά του Move είναι ότι σύμφωνα πάντα με τη Daihatsu, πρόκειται για το πιο οικονομικό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα κυκλοφορεί στην Ιαπωνία. Αυτό το καταφέρνει με τον πραγματικά λιλιπούτειο κινητήρα ο οποίος έχει χωρητικότητα στα μόλις 0,66 λίτρα.

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο κάνει χρήση συστήματος start&stop, ενώ η απόδοση του αγγίζει τους 52 ίππους και τα 60 Nm ροπής. Με όλα τα παραπάνω αλλά και με μειωμένο κατά 35 κιλά συνολικό βάρος σε σχέση με τη γενιά που αφήνει πίσω, το νέο Move καταναλώνει μόλις 3,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα, με την κίνηση να περνά στον εμπρός άξονα μέσω ενός νέου κιβωτίου CVT. Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τα 3.395 χιλ. συνολικού μήκους και 2.455 χιλ. για το μεταξόνιο, ενώ οι μηνιαίες πωλήσεις του σύμφωνα πάντα με την εταιρεία υπολογίζονται σε 12.000 μονάδες, για την Ιαπωνία. Δυστυχώς πλάνο για εισαγωγή του αυτοκινήτου στην Ευρώπη δεν υπάρχει ακόμη.

Πηγή: autotriti.gr