Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε ένα διήμερο-γιορτή για τον κόσμο των eSports, με τη χώρα μας να φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Παγκόσμιο Τελικό του eSports WRC presented by AGON by AOC.

Ο 23χρονος Γάλλος gamer θριάμβευσε στο μεγάλο τελικό, που διεξήχθη στις ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα «Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ και κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του σε πέντε χρόνια, μετά τις επιτυχίες που είχε στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2017, του 2019 και το 2021.

Οι εικονικές μάχες ξεκίνησαν με τον πρώτο επίσημο ελληνικό τελικό και ανάμεσα στους 14 παίκτες που διαγωνίστηκαν στο eSports WRC presented by ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ήταν αθλητές από σωματεία – ιδρυτικά μέλη της υπό σύσταση αθλητικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού της χώρας μας.

Ομοσπονδία στο πλαίσιο αναγνώρισης και ανάπτυξης του Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, που ξεκίνησε η Πολιτεία πριν από ένα χρόνο, με την νομοθετική αναγνώρισή του. (ν. 4908/2022).

Ο Γιάννης Αντωνιάδης ήταν αυτός που επικράτησε και πήρε τη wild card για τους παγκόσμιους ημιτελικούς, στους οποίους συμμετείχαν οι εννέα φιναλίστ από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ιαπωνία και Λίβανο).

H τελική τετράδα που προέκυψε από τους 15.000 συμμετέχοντες (Sami-Joe Abi-Nakhle, Lohan ‘Nexl’ Blanc, I John ‘Izamusing’ Bebnowicz-Harris και Marco ‘Botti Jr’ Botinelli), διαγωνίστηκε στο video game WRC 10, τρέχοντας σε τέσσερις ειδικές διαδρομές: από τα Ράλι Μόντε Κάρλο, Φιλανδίας, Ακρόπολις του 1983 και Ιαπωνίας.

Μετά από συγκλονιστικές μάχες, σε μεικτές συνθήκες και μεικτές επιφάνειες, ήταν τελικά ο Lohan ‘Nexl’ Blanc αυτός που επικράτησε, λαμβάνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.