Η Nissan Motor Co., Ltd. και η Nissan Motorsports & Customizing Co., Ltd. (NMC) αποκάλυψαν τα αγωνιστικά Z Racing Concept 230 και 244. Τα οχήματα, βασισμένα στο νέο σπορ αυτοκίνητο Nissan Z, έκαναν το ντεμπούτο τους στον 24ωρο αγώνα Fuji, που διεξήχθη στην πίστα του Fuji Speedway στις 4 και 5 Ιουνίου.

Το Racing Concept 230, που επιμελείται η ομάδα της NISMO, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα συμβατό με καύσιμο ουδέτερου άνθρακα (CNF). Το 244, που επιμελείται η ομάδα της Max Racing, τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα. Μέσω της συμμετοχής στον εξαντλητικό 24ωρο αγώνα αντοχής με τα δύο Z Racing Concepts, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των οχημάτων και η συγκέντρωση πολύτιμων δεδομένων που μπορούν να αποκτηθούν μόνο μέσω των αγώνων. Αυτός ο στόχος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για τον κινητήρα που είναι συμβατός με CNF και για εφαρμογή σε μελλοντική ανάπτυξη.

Nissan Z

Η Nissan στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το οικονομικό έτος 2050 και ως εκ τούτου ενισχύει τις προσπάθειές της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όντας και ο μόνος Ιάπωνας κατασκευαστής που συμμετέχει στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E.

Η μάρκα, με την ανάπτυξη του κινητήρα συμβατού με CNF, στοχεύει μελλοντικά σε μηχανοκίνητα αθλήματα με ουδέτερο άνθρακα.