Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση του Skoda Karoq, η Τσέχικη εταιρία (ιδιοκτησίας του group VW), παρουσιάζει την 2η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου (κατηγορίας SUV), με μοντέρνα σχεδίαση και σύγχρονες τεχνολογίες συστημάτων για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ψηφιακή συνδεσιμότητα. 

Το νέο Karoq διαθέτει πιο δυναμικό design το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της μάρκας. Η καινούργια φαρδύτερη εξαγωνική μάσκα ψυγείου, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα στα δύο του άκρα και οι στενοί προβολείς LED δημιουργούν μία πιο δυνατή εικόνα στον δρόμο. Με μήκος στα 4,38μ και μεταξόνιο στα 2,625μ, το νέο Τσέχικο SUV παραμένει ένας άρτιος συνδυασμός compact διαστάσεων, μεγάλων  – για την κατηγορία – χώρων και στυλ. Τα φώτα ημέρας χωρίζονται πλέον στα δύο και για πρώτη φορά το νέο Karoq μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με προβολείς Full LED Matrix. Η μοντέρνα σχεδίαση στο πίσω μέρος τονίζεται από τα νέα πιο λεπτά φώτα τεχνολογίας LED, τα δυναμικά φλας και την μεγαλύτερη αεροτομή οροφής που συνεισφέρει στην βελτίωση της αεροδυναμικής. Σε συνδυασμό και με τις νέες ζάντες αλουμινίου οι οποίες συνοδεύονται από αεροδυναμικά καλύμματα Αero, την κάλυψη του δαπέδου και τα πλαϊνά πτερύγια στα πίσω παράθυρα, το νέο μοντέλο έχει από τους καλύτερους συντελεστές αεροδυναμικής στην κατηγορία (Cd=0.30), κάτι που του εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου αλλά και μειωμένη κατανάλωση.

Εσωτερικό – Εξοπλισμός

Το ευρύχωρο και με μεγάλες δυνατότητες διαμόρφωσης σαλόνι, συμπληρώνει τον «πολυσύνθετο» χαρακτήρα του all-rounder SUV. Η 2η γενιά διαθέτει πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, πρακτικά τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων και πολλές έξυπνες λύσεις αποθηκευτικών χώρων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το ευέλικτο σύστημα πίσω καθισμάτων Vario Flex, με πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης του σαλονιού. Σε συνδυασμό με την εργονομική σχεδίαση του ταμπλό και τις πολλές πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα, το σαλόνι αποδεικνύεται ιδιαίτερα φιλόξενο και άνετο. Οι επιβάτες έχουν άνεση και ευρυχωρία, χάρη στην εξαιρετική εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων που εξασφαλίζει το 2.625 χλστ μεταξόνιο. Ο χώρος των αποσκευών έχει χωρητικότητα που φθάνει τα 521 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα επεκτείνεται έως τα 1.630 λίτρα (ή τα 1.810 λίτρα μετά την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων Vario Flex).

Στο σαλόνι του νέου Karoq διατίθεται πλέον μια διευρυμένη γκάμα χρωμάτων και υλικών για περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης με βάση τις ανάγκες και την αισθητική του κάθε αγοραστή. Ο προαιρετικός 3ζωνικός κλιματισμός Climatronic παρέχει μεγαλύτερη άνεση ενώ μία νέα διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό και τις πόρτες καθώς και τα πρόσθετα χρώματα στον Ambient εσωτερικό φωτισμό LED, δημιουργούν πιο ευχάριστη και μοντέρνα εικόνα στο σαλόνι. Ταυτόχρονα, η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στο εσωτερικό υπογραμμίζει τον σύγχρονο χαρακτήρα της νέας έκδοσης και την έμφαση που δίνει η μάρκα στην βιωσιμότητα. Η προαιρετικά διαθέσιμη επένδυση καθισμάτων ECO, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης, όντας παράλληλα υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας. 

Το νέο Karoq εφοδιάζεται με πληθώρα από προηγμένα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ασφάλεια των επιβατών. Μεταξύ αυτών διατίθενται έως και 9 αερόσακοι, Predictive Cruise Control καιTravel Assist, Front Assist με City Emergency braking, Multi-collision braking και Full LED Matrix προβολείς.

Τα συστήματα Infotainment 3ης γενιάς με οθόνες αφής 8’’ έως 9,2’’ ενσωματώνουν μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως φωνητικό έλεγχο, ψηφιακό βοηθό Laura, λειτουργία Smart Link με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple και υπηρεσίες Škoda Connect. Επίσης, μέσω του My Škoda app μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως έλεγχος λειτουργιών του αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, η εμφάνιση του χώρου στάθμευσης κ.ά. To νέο μοντάλο εφοδιάζεται επίσης με μερικές έξυπνες λύσεις, όπως για παράδειγμα η θύρα USB-C στον καθρέπτη για την φόρτιση on-board κάμερας ή προαιρετική θήκη Phone Box στην κεντρική κονσόλα για ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου.

Κινητήρες – Μετάδοση

Το νέο Karoq εφοδιάζεται με γκάμα σύγχρονων κινητήρων της γενιάς EVO, αλλά στην Ελληνική αγορά, το μοντέλο είναι διαθέσιμο στο λανσάρισμα του με τον κινητήρα 1.0 TSI 110 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με τον 1.5 TSI κινητήρα 150 ίππων με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT), σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ θα διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Ambition και Style. 

Τέλος, οι τιμές του νέου Karoq ξεκινούν από τα 26.150€ (Ambition 1.0 TSI 110ίππων, CO2 132 gr/Km) και φθάνουν τα 32.400€ (Style 1.5 TSI ACT 150 ίππων DSG7, CO2 140 gr/Km).