Πριν μία εβδομάδα, στο πρώτο γκραν πρι του 2022, ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari επικράτησε στη μονομαχία με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος τελικά εγκατέλειψε, πανηγυρίζοντας τη νίκη. Τώρα, στη Σαουδική Αραβία, στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, ήταν η σειρά του παγκόσμιου πρωταθλητή να χαμογελάσει, αφού έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Γάλλο ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία. Στη 2η θέση ο Λεκλέρ, στην 3η ο Κάρλος Σάινθ με την άλλη Ferrari.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου την pole position είχε πάρει ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull, ο οποίος ξεκίνησε καλά τον αγώνα και κράτησε την 1η θέση, μέχρι που ήρθε το ατύχημα του Λατίφι για να αλλάξουν όλα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μηδένισε τις διαφορές, με τον Λεκλέρ να έχει περάσει μπροστά και τον Φερστάπεν να είναι πίσω του, ενώ ακολουθούσαν οι Σάινθ και Πέρες.

Από εκείνο το σημείο, λοιπόν, άρχισε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Φερστάπεν και Λεκλέρ, με την 1η θέση να αλλάζει χέρια δύο φορές, με τη βοήθεια και του DRS. Ο οδηγός της Red Bull προσπέρασε, αυτός της Ferrari ανέκτησε σχεδόν αμέσως την πρωτοπορία, αλλά ο παγκόσμιος πρωταθλητής επέμεινε και ξαναπέρασε μπροστά, με τον διεκδικητή του τίτλου να πιέζει πολύ μέχρι και το τέλος αλλά να μην καταφέρνει να περάσει μπροστά.

Υπόθεση των Red Bull και Ferrari

Έτσι, μετά την εγκατάλειψη στο Μπαχρέιν, ο Φερστάπεν πανηγύρισε στη Σαουδική Αραβία την πρώτη φετινή νίκη του, με τον Λεκλέρ να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, τον Σάινθ με την άλλη Ferrari να ανεβαίνει ξανά στο βάθρο (στη 2η θέση πριν μία εβδομάδα, στην 3η τώρα) και τον Πέρες να παίρνει την 4η θέση, σε ένα γκραν πρι που έδειξε ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μια συνεχής μάχη ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari.

Από εκεί και πέρα, στην 5η θέση τερμάτισε ο Τζορτζ Ράσελ, στην 6η ο Εστεμπάν Οκόν, στην 7η ο Λάντο Νόρις, στην 8η ο Πιέρ Γκασλί, στην 9η ο Κέβιν Μάγκνουσεν και στη 10η ο Λιούις Χάμιλτον.

Τα αποτελέσματα στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας…

Τα αποτελέσματα στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας