Η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 21 ασθενοφόρα Starex στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για τη στήριξη των δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβερία.

Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, φιάλες οξυγόνου και άλλα ιατρικά κιτ και θα παραδοθούν στην κυβέρνηση της Λιβερίας μέσω του ΟΗΕ για την υποστήριξη ιατρικών δραστηριοτήτων.

Ο θανατηφόρος ιός Έμπολα, που ξέσπασε στη Γουινέα πέρυσι, αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε, η Νιγηρία, το Μάλι και η Σενεγάλη, με ορισμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), συνολικά 7.645 θάνατοι σημειώθηκαν από τις 19.648 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν (έως τις 23ης Δεκεμβρίου).

Επιπροσθέτως, η Hyundai έχει δραστηριοποιηθεί στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων σε υπανάπτυκτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής. Επιπλέον δημιούργησε το 2013 ένα «Hyundai-KOICA Dream Center», το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας, στην Γκάνα.

Το Hyundai-KOICA Dream Center είναι ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση τεχνικό λύκειο, το οποίο ίδρυσε η κορεάτικη φίρμα σε συνεργασία με την KOICA, μια κορεατική κυβερνητική υπηρεσία, και το Plan Korea, ένα υποκατάστημα μιας από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες οργανώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών, την οργάνωση Plan International.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.