Στη Mercedes-Benz Ελλάς, επιδιώκουν την υπεύθυνη λειτουργία, την τελειότητα και την πρωτοπορία, ενώ παράλληλα θέλουν να επιστρέφουν μέρος των κερδών στο κοινωνικό σύνολο.

Η επιθυμία να κάνουν συνεχώς ένα βήμα πέρα από τα καθιερωμένα, οδήγησε στην έκδοση του 1ου απολογισμού εταιρικής υπευθυνότητας στην ιστορία της MB Ελλάς, ο οποίος αποτελεί και τον 1ο σχετικό απολογισμό που εκδίδει εταιρεία από το χώρο του αυτοκινήτου στη χώρα μας.

O απολογισμός αφορά την περίοδο 1.01.2013 – 31.12.2013, ακολουθεί τις διεθνώς αναγνωρισμένες κατευθυντήριες οδηγίες G4 του Global Report Initiative σε επίπεδο συμφωνίας «Core», κάνει αναφορά σε 130 ποσοτικούς δείκτες αποτελεσμάτων, ενώ συμπεριλαμβάνει και12 μελλοντικούς στόχους που σχετίζονται με την υπεύθυνη λειτουργία της εταιρείας μας.

Με βασικούς πυλώνες την ακεραιότητα, τη χώρα, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και το περιβάλλον, στον απολογισμό παρουσιάζονται οι ενέργειες, τα αποτελέσματα και οι στόχοι της λειτουργίας της Mercedes-Benz Ελλάς. Απώτερος στόχος είναι ο απολογισμός να θέσει τις βάσεις για περαιτέρω ουσιαστικό διάλογο σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

O Γ. Καλλίγερος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς σχολίασε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Mercedes-Benz Ελλάς, ο απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στο κομμάτι της υπεύθυνης λειτουργίας, ακολουθώντας παράλληλα πιστά την αποστολή και τις αξίες μας. Ευχή όλων μας είναι να αποτελέσουμε καταλυτικό παράγοντα βελτίωσης των πρακτικών της επιχειρηματικής κοινότητας στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα».

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό έντυπο με ένα κλικ εδώ.