Σε συνέχεια του σχετικού δελτίου Τύπου από τις 31 Μαρτίου, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Mercedes-Benz ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των Mercedes στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοντέλων CLA, GLA, M-Class, GLE, GL, GLS, SLK, SLC, A-Class, AMG GT, E-Class Coupe/cabriolet, E-Class, S-Class Coupe/cabriolet, CLS, S-Class, SL, B-Class, GLB, GLC, AMG GT 4-door coupe, GLE Coupe, EQC, G-Class.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 1.0761 οχήματα, παραγωγής ετών 2015 έως 2021. Η Mercedes-Benz AG διαπίστωσε ότι, σε ορισμένα οχήματα η συμπεριφορά του συστήματος κλήσης έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να μην αντιστοιχεί στις προδιαγραφές. Σε αυτή την περίπτωση, μια προσωρινή πτώση της τάσης ηλεκτρικού κυκλώματος του οχήματος λόγω ατυχήματος θα είχε ως αποτέλεσμα, η θέση του οχήματος που μεταδίδεται με την κλήση έκτακτης ανάγκης, να μην αντιστοιχεί στην πραγματική του θέση. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν, ενδεχομένως, τα διασωστικά οχήματα, γεγονός που θα αύξανε τις συνέπειες του ατυχήματος. Η λειτουργία της αυτόματης ή/και μη αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης δεν επηρεάζεται, εκτός από τη μετάδοση της θέσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν στην πρώτη φάση, είτε μέσω της εφαρμογής Mercedesme σε περίπτωση που έχουν συνδεθεί στην εφαρμογή, είτε μέσω ειδοποίησης με e-mail σε μη συνδεδεμένους ιδιοκτήτες, για την εξ αποστάσεως ενημέρωση του λογισμικού της μονάδας επικοινωνίας. Σε δεύτερη φάση θα αποσταλεί συστημένη επιστολή από εξουσιοδοτημένους επισκευαστές σε ιδιοκτήτες που δεν ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα ή δεν ήταν δυνατόν η ενημέρωση λογισμικού μέσω τηλεμετρίας και θα γίνει ενημέρωση μέσω επίσκεψης σε εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 0080097777777 ή 00302112111597.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.