Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στο μοντέλο Proace.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 153 οχήματα, παραγωγής από τον Μάρτιο 2016 έως τον Μάιο 2019. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, υπάρχει πιθανότητα πρόωρης φθοράς του ιμάντα χρονισμού του κινητήρα με την πάροδο του χρόνου, λόγω υπερβολικού τεντώματος του ιμάντα. Ως αποτέλεσμα αυτού υπάρχει η πιθανότητα πρόκλησης ζημιάς στο εσωτερικό του κινητήρα. Εάν αυτό συμβεί, ο κινητήρας ενδέχεται να σταματήσει κατά την οδήγηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει η σχετική αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Νίκος Τσάδαρης