Σε αρκετές αλλαγές αναμένεται να προχωρήσει η Ferrari στην ερχόμενη σεζόν, με την κυριότερη να είναι αυτή στη θέση του ενός εκ των δύο οδηγών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποτελεί παρελθόν από τους «κόκκινους», για να εταπηδήσει στη νεοσύστατη Aston Martin, με τη θέση του να πηγαίνει στον Κάρλος Σάινθ τζούνιορ, τον γιο του θρυλικού «ματαντόρ» των ράλι.

Η εβδομάδα αυτή στο Μαρανέλο επικεντρώνεται στις δοκιμές ενόψει της νέας χρονιάς, στην οποία άπαντες στη Scuderia θα ήθελαν να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Ο Ισπανός πιλότος δοκίμασε εχθές (27/01) το κόκκινο μονοθέσιο για πρώτη φορά και φυσικά η είδηση αυτή τράβηξε τα βλέμματα των οπαδών της Formula 1.

Ο ομόσταυλος του Σαρλ Λεκλέρκ ολοκλήρωσε περισσότερους από 100 γύρους στο τιμόνι του SF71H του 2018, καθώς οι σχετικοί κανονισμοί απαιτούν από τις ομάδες να χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο ηλικίας τουλάχιστον δύο ετών στο πλαίσιο αυτών των ιδιωτικών δοκιμών.

«Είναι μια ημέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ», σχολίασε φανερά χαρούμενος ο Σάινθ και συνέχισε: «Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές για εμένα, ήταν όταν έφθασα στην πίστα και είδα την Ferrari με τον αριθμό μου, το 55! Δεν μπορούσα να περιμένω να πηδήξω στο αυτοκίνητο και αυτός ο πρώτος γύρος, ήταν συναρπαστικός. Κατάφερα να εξοικειωθώ με τα πάντα. Με τους μηχανικούς και τις διαδικασίες που είναι προφανώς λίγο διαφορετικές από αυτές του αυτοκινήτου που οδηγούσα την περασμένη σεζόν».