Οι καιροί στην F1 είναι δύσκολοι και οι μικρές ομάδες πασχίζουν να επιβιώσουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Speedweek, η ομάδα της Caterham βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στον επόμενο αγώνα λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Όμως το πρόβλημα της Caterham δεν είναι σημερινό. Σύμφωνα με το gocar.gr, η ομάδα ήταν πολύ κοντά να πουληθεί στο Μονακό, αλλά οι βαθμοί που πήρε η Marussia έκαναν τη «χαλάστρα».

Άλλωστε η 10η ομάδα του πρωταθλήματος κατάφερνε και έπαιρνε 40 εκ. δολάρια μπόνους (σύμφωνα με εκτιμήσεις) από τον Bernie Ecclestone, αλλά η 11η (που ήταν η Marussia) δεν έπαιρνε τίποτα.

Έτσι η προσπάθεια εκείνη χάλασε. Άλλωστε 40 εκ. διαφορά σε ένα συμφωνημένο deal είναι μεγάλη και ο άνθρωπος που ήταν κοντά να την πάρει ήταν ο Colin Kolles.

Πέρα από αυτό όμως, από την αρχή της χρονιάς έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες για εξαγοραστεί η ομάδα χωρίς επιτυχία.

Η Caterham αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Πρακτικά δεν κάνει καμία εξέλιξη, τα εξαρτήματα δουλεύουν πέρα από τη διάρκεια ζωής τους, και δεν φτιάχνουν το μονοθέσιο του 2015. Πέρα από αυτό, πηγές αναφέρουν ότι στην κατοχή της ομάδας είναι ελάχιστα πράγματα, ενώ τα περισσότερα είναι σε κατάσταση leasing.

Τριγμούς έφερε και το γεγονός ότι η Renault αγόρασε πίσω τις μετοχές που είχαν στην κοινή προσπάθεια με την Alpine, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στους κινητήρες Renault που έχει η ομάδα και την έκπτωση που παίρνει από τη γαλλική εταιρία.

Πηγή: gocar.gr